Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Klomp: wij hebben geen contract voor leerlingenvervoer Gorinchem

De start van het leerlingenvervoer verloopt verre van vlekkeloos in de gemeente Gorinchem. Eerst zorgde een rechtszaak ervoor dat er niet op tijd gegund kon worden en tijdelijke contracten verstrekt moesten worden. Maandag zijn zo’n 125 leerlingen niet opgehaald. Diverse media berichten dat vervoerder Klomp opeens niet reed, maar die ontkent dat. “Klomp heeft geen overeenkomst met de betreffende gemeenten”, zegt Klomp-directeur Ron Bolderman.

De gemeente Gorinchem heeft Connexxion bereid gevonden het vervoer samen met 4 onderaannemers uit te voeren. Die hoorden vrijdag pas dat de gemeente nog op zoek was voor het vervoer van de 125 leerlingen. Maandag was te snel om alles geregeld te hebben, dus gaat het vervoer dinsdag van start.

Percelen

Het gaat om de twee percelen waarvan de gemeenten in de regio Gorinchem voornemens waren deze aan Klomp te gunnen. De gunning van alle zeven percelen lukte echter niet op tijd, omdat DVG een rechtszaak had aangespannen tegen de hele aanbesteding. De gemeenten hadden vanwege de rechtszaak gekozen voor een tijdelijke maatregel. Alle winnaars van de percelen mochten het vervoer uitvoeren tot 31 december.

“Klomp had en heeft geen overeenkomst met betreffende gemeenten. Wel is er ooit een voornemen tot gunning geweest voor een tweetal, van de in totaal zeven, percelen. Het voornemen tot gunnen is echter nimmer concreet geworden”, meldt Bolderman.

Lokale vervoerder

“Uiteraard hebben wij contact gehad met de gemeenten en hen een voorstel gedaan. Omdat er geen tijd meer was om deze eventuele opdracht zelfstandig te verzorgen hebben wij nog getracht te bemiddelen met een lokale vervoerder. Door de te late informatievoorziening is dit echter niet gelukt. Het is zeer spijtig te moeten vernemen dat enkele leerlingen een dag of enkele dagen later naar school worden vervoerd. Het had met een juiste communicatie zover niet hoeven komen.”

Door de rechtszaak is er teveel tijd verloren, vindt Bolderman. “Die hadden wellicht beter benut kunnen worden. Er zijn nu weken verloren gegaan waarin er nauwelijks voorbereidingen getroffen konden worden. De opstart van de dienstverlening tot het vervoeren van leerlingen naar speciaal onderwijs vergt een implementatietraject van veel meer dan enkele dagen.”

Connexxion

Connexxion heeft nu in enkele dagen het vervoer geregeld voor de 125 leerlingen die maandag thuis moesten blijven. Zij worden voortaan door CXX en vier onderaannemers gereden. De gemeente Gorinchem was maandag niet bereikbaar voor commentaar op deze zaak.

Bart Pals 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Klomp: wij hebben geen contract voor leerlingenvervoer Gorinchem”

Jan Pastoor|01.09.14|17:25

wahwahhahha prachig~~~~~!!!!!!,,,,,dat gaat vast vaker voor komen in de toekomst,,,de gemeenten willen voor een dubbeltie op de eerste rang zitten,,,,,suc6 klomp!!!

Jan Pastoor|01.09.14|17:28

wat zal het strakx een bende worden als ze per 1 januarie het wmo ,moeten regelen,,in de gemeente,,,,,,,die koppies van de amtenaren beginen strakx nog te roken …..

Peerke Bouwhuis|01.09.14|19:39

Wat is belangrijker geld of….ach laat ook maar dit schijven systeem werkt werkt al jaren niet.
Ene de laatste week van einde vakantie worden alle kinderen aan gemeld bij de vervoerder…Wie zat er nu te slapen de gemeente of de vervoerder.
Diep triest voor de kits…

Wilco Siebelink|04.09.14|09:55

De vraag is rijd klomp nog wel? want ik zie ze namelijk ook niet meer in de regio Doetinchem/Doesburg/Dieren/Zutphen/Eerbeek rijden en ja dit voorval in Gorinchem is triest voor zowel de kids als ouders,maar dit is niet het eerste voorval van klomp die kinderen laat staan,dit kwam namelijk in het verleden wel vaker voor,maar daar werd geen aandacht aan geschonken,nu dus wel.

Wilco Siebelink|04.09.14|09:58

En met al die rechtzaken/kort geding net voor het nieuwe schooljaar die door (meestal door TCR en DVG) worden aangespannen word je als gemeente ook niet vrolijk van,want ouder lezen ook alles via de media en gaan dan massaal bellen met de gemeente,terwijl ze druk bezig zijn met de voorbereidingen,word tijd voor knalharde maatregels tegen dit soort praktijken zodat de kids er niet de dupe van worden

Klomp: wij hebben geen contract voor leerlingenvervoer Gorinchem | TaxiPro
Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Klomp: wij hebben geen contract voor leerlingenvervoer Gorinchem

De start van het leerlingenvervoer verloopt verre van vlekkeloos in de gemeente Gorinchem. Eerst zorgde een rechtszaak ervoor dat er niet op tijd gegund kon worden en tijdelijke contracten verstrekt moesten worden. Maandag zijn zo’n 125 leerlingen niet opgehaald. Diverse media berichten dat vervoerder Klomp opeens niet reed, maar die ontkent dat. “Klomp heeft geen overeenkomst met de betreffende gemeenten”, zegt Klomp-directeur Ron Bolderman.

De gemeente Gorinchem heeft Connexxion bereid gevonden het vervoer samen met 4 onderaannemers uit te voeren. Die hoorden vrijdag pas dat de gemeente nog op zoek was voor het vervoer van de 125 leerlingen. Maandag was te snel om alles geregeld te hebben, dus gaat het vervoer dinsdag van start.

Percelen

Het gaat om de twee percelen waarvan de gemeenten in de regio Gorinchem voornemens waren deze aan Klomp te gunnen. De gunning van alle zeven percelen lukte echter niet op tijd, omdat DVG een rechtszaak had aangespannen tegen de hele aanbesteding. De gemeenten hadden vanwege de rechtszaak gekozen voor een tijdelijke maatregel. Alle winnaars van de percelen mochten het vervoer uitvoeren tot 31 december.

“Klomp had en heeft geen overeenkomst met betreffende gemeenten. Wel is er ooit een voornemen tot gunning geweest voor een tweetal, van de in totaal zeven, percelen. Het voornemen tot gunnen is echter nimmer concreet geworden”, meldt Bolderman.

Lokale vervoerder

“Uiteraard hebben wij contact gehad met de gemeenten en hen een voorstel gedaan. Omdat er geen tijd meer was om deze eventuele opdracht zelfstandig te verzorgen hebben wij nog getracht te bemiddelen met een lokale vervoerder. Door de te late informatievoorziening is dit echter niet gelukt. Het is zeer spijtig te moeten vernemen dat enkele leerlingen een dag of enkele dagen later naar school worden vervoerd. Het had met een juiste communicatie zover niet hoeven komen.”

Door de rechtszaak is er teveel tijd verloren, vindt Bolderman. “Die hadden wellicht beter benut kunnen worden. Er zijn nu weken verloren gegaan waarin er nauwelijks voorbereidingen getroffen konden worden. De opstart van de dienstverlening tot het vervoeren van leerlingen naar speciaal onderwijs vergt een implementatietraject van veel meer dan enkele dagen.”

Connexxion

Connexxion heeft nu in enkele dagen het vervoer geregeld voor de 125 leerlingen die maandag thuis moesten blijven. Zij worden voortaan door CXX en vier onderaannemers gereden. De gemeente Gorinchem was maandag niet bereikbaar voor commentaar op deze zaak.

Bart Pals 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Klomp: wij hebben geen contract voor leerlingenvervoer Gorinchem”

Jan Pastoor|01.09.14|17:25

wahwahhahha prachig~~~~~!!!!!!,,,,,dat gaat vast vaker voor komen in de toekomst,,,de gemeenten willen voor een dubbeltie op de eerste rang zitten,,,,,suc6 klomp!!!

Jan Pastoor|01.09.14|17:28

wat zal het strakx een bende worden als ze per 1 januarie het wmo ,moeten regelen,,in de gemeente,,,,,,,die koppies van de amtenaren beginen strakx nog te roken …..

Peerke Bouwhuis|01.09.14|19:39

Wat is belangrijker geld of….ach laat ook maar dit schijven systeem werkt werkt al jaren niet.
Ene de laatste week van einde vakantie worden alle kinderen aan gemeld bij de vervoerder…Wie zat er nu te slapen de gemeente of de vervoerder.
Diep triest voor de kits…

Wilco Siebelink|04.09.14|09:55

De vraag is rijd klomp nog wel? want ik zie ze namelijk ook niet meer in de regio Doetinchem/Doesburg/Dieren/Zutphen/Eerbeek rijden en ja dit voorval in Gorinchem is triest voor zowel de kids als ouders,maar dit is niet het eerste voorval van klomp die kinderen laat staan,dit kwam namelijk in het verleden wel vaker voor,maar daar werd geen aandacht aan geschonken,nu dus wel.

Wilco Siebelink|04.09.14|09:58

En met al die rechtzaken/kort geding net voor het nieuwe schooljaar die door (meestal door TCR en DVG) worden aangespannen word je als gemeente ook niet vrolijk van,want ouder lezen ook alles via de media en gaan dan massaal bellen met de gemeente,terwijl ze druk bezig zijn met de voorbereidingen,word tijd voor knalharde maatregels tegen dit soort praktijken zodat de kids er niet de dupe van worden