Bios, Ambulance, ziekenwagen

Bios Ambulancezorg wint grote aanbesteding in Denemarken

De Deense dochtermaatschappij van Bios Ambulancezorg BV heeft een aanbesteding gewonnen voor het verrichten van ambulancediensten in de Regio Zuid-Denemarken. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en heeft betrekking op het eiland Funen en het Zuidwesten en Zuiden van Jutland. Het is de eerste keer dat een Nederlandse ambulancevervoerder een concessie van deze omvang in het buitenland bemachtigt. Start is op 1 september 2015.

Bios Ambulance Services Danmark A/S heeft in de Regionsgården, het provinciehuis van de Regio Syddanmark, het contract ondertekend. Bios versloeg bij de aanbesteding de Deense wereldspeler Falck op haar thuismarkt en won de drie grootste van in totaal vier percelen.

Contract

‘In opdracht van de Coöperatie AZRR verzorgen we samen met onze partner Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) het ambulancevervoer voor de 1,2 miljoen inwoners van Rotterdam-Rijnmond en zijn via onze landelijke zorgvervoeractiviteiten voor onder meer ouderen en mensen met een mobiliteitshandicap gewend om te opereren in een zeer competitieve markt, waarbij aanbestedingen leidend zijn. Deze ervaring hebben we nu succesvol kunnen toepassen in Denemarken’, aldus Aad Romijn, Directeur Operations van het in Rotterdam gevestigde BIOS-groep en algemeen directeur (ad interim) van de nieuwe Deense ambulancedochter.

Ook de Regio Syddanmark spreekt haar tevredenheid uit, bij monde van Thyge Nielsen, ambtelijk eindverantwoordelijke: “Als regio Zuid-Denemarken hebben we zorgvuldig beschreven hoe de gewenste ambulancedienstverlening eruit moest komen te zien. We hebben de opdracht aan Bios gegeven omdat dit bedrijf haar kwaliteit zeer overtuigend heeft aangetoond. Voor nu kijken we ernaar uit om samen met hen toe te werken naar de start, volgend jaar september. Een mooie uitdaging voor Bios, want de burgers in Zuid-Denemarken zijn wat dit betreft altijd al goed bediend geweest.”

Implementatie

De ondertekening van het contract markeert de start van een intensief implementatieproces. Er zal een geheel Deense organisatie worden opgezet. Daartoe zijn reeds overeenkomsten met Deense vakbonden getekend, waarin de overgang van personeel is geregeld. Een Deense staf zal het dagelijkse management verzorgen. Supervisie en rapportage verloopt via Rotterdam.

Bios Ambulance Services Danmark A/S gaat drie soorten ambulancevervoer verzorgen in Zuid-Denemarken: 1.) niet-spoedeisend vervoer, 2.) spoedeisend vervoer en 3.) vervoer van artsen, te vergelijken met het huisartsenvervoer in Nederland. Het verzorgingsgebied beslaat een oppervlakte dat tien keer zo groot is als Rotterdam-Rijnmond, maar met nog geen miljoen inwoners veel minder dichtbevolkt is.

Contractwaarde

Het contract heeft een looptijd van tien jaar en start op 1 september 2015. De contractwaarde beloopt in totaal € 0,5 miljard, met een jaaromzet van plm. € 50 miljoen. Er zullen ongeveer 600 mensen te werk worden gesteld en 94 ambulances aangeschaft. De gewonnen opdracht in Denemarken is uniek, aangezien het niet eerder is voorgekomen dat een Nederlandse ambulancevervoerder een dergelijke grote concessie heeft weten te bemachtigen in het buitenland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Bios Ambulancezorg wint grote aanbesteding in Denemarken”

Joan Blaas|15.10.14|00:55

cool

Bios Ambulancezorg wint grote aanbesteding in Denemarken | TaxiPro
Bios, Ambulance, ziekenwagen

Bios Ambulancezorg wint grote aanbesteding in Denemarken

De Deense dochtermaatschappij van Bios Ambulancezorg BV heeft een aanbesteding gewonnen voor het verrichten van ambulancediensten in de Regio Zuid-Denemarken. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en heeft betrekking op het eiland Funen en het Zuidwesten en Zuiden van Jutland. Het is de eerste keer dat een Nederlandse ambulancevervoerder een concessie van deze omvang in het buitenland bemachtigt. Start is op 1 september 2015.

Bios Ambulance Services Danmark A/S heeft in de Regionsgården, het provinciehuis van de Regio Syddanmark, het contract ondertekend. Bios versloeg bij de aanbesteding de Deense wereldspeler Falck op haar thuismarkt en won de drie grootste van in totaal vier percelen.

Contract

‘In opdracht van de Coöperatie AZRR verzorgen we samen met onze partner Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) het ambulancevervoer voor de 1,2 miljoen inwoners van Rotterdam-Rijnmond en zijn via onze landelijke zorgvervoeractiviteiten voor onder meer ouderen en mensen met een mobiliteitshandicap gewend om te opereren in een zeer competitieve markt, waarbij aanbestedingen leidend zijn. Deze ervaring hebben we nu succesvol kunnen toepassen in Denemarken’, aldus Aad Romijn, Directeur Operations van het in Rotterdam gevestigde BIOS-groep en algemeen directeur (ad interim) van de nieuwe Deense ambulancedochter.

Ook de Regio Syddanmark spreekt haar tevredenheid uit, bij monde van Thyge Nielsen, ambtelijk eindverantwoordelijke: “Als regio Zuid-Denemarken hebben we zorgvuldig beschreven hoe de gewenste ambulancedienstverlening eruit moest komen te zien. We hebben de opdracht aan Bios gegeven omdat dit bedrijf haar kwaliteit zeer overtuigend heeft aangetoond. Voor nu kijken we ernaar uit om samen met hen toe te werken naar de start, volgend jaar september. Een mooie uitdaging voor Bios, want de burgers in Zuid-Denemarken zijn wat dit betreft altijd al goed bediend geweest.”

Implementatie

De ondertekening van het contract markeert de start van een intensief implementatieproces. Er zal een geheel Deense organisatie worden opgezet. Daartoe zijn reeds overeenkomsten met Deense vakbonden getekend, waarin de overgang van personeel is geregeld. Een Deense staf zal het dagelijkse management verzorgen. Supervisie en rapportage verloopt via Rotterdam.

Bios Ambulance Services Danmark A/S gaat drie soorten ambulancevervoer verzorgen in Zuid-Denemarken: 1.) niet-spoedeisend vervoer, 2.) spoedeisend vervoer en 3.) vervoer van artsen, te vergelijken met het huisartsenvervoer in Nederland. Het verzorgingsgebied beslaat een oppervlakte dat tien keer zo groot is als Rotterdam-Rijnmond, maar met nog geen miljoen inwoners veel minder dichtbevolkt is.

Contractwaarde

Het contract heeft een looptijd van tien jaar en start op 1 september 2015. De contractwaarde beloopt in totaal € 0,5 miljard, met een jaaromzet van plm. € 50 miljoen. Er zullen ongeveer 600 mensen te werk worden gesteld en 94 ambulances aangeschaft. De gewonnen opdracht in Denemarken is uniek, aangezien het niet eerder is voorgekomen dat een Nederlandse ambulancevervoerder een dergelijke grote concessie heeft weten te bemachtigen in het buitenland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Bios Ambulancezorg wint grote aanbesteding in Denemarken”

Joan Blaas|15.10.14|00:55

cool