politie

Politie controleert leerlingen- en rolstoelvervoer in Groningen

Bij een controle op school- en rolstoelvervoer door de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport woensdag in Groningen en Haren werden vijftien tekortkomingen en overtredingen vastgesteld. In totaal werden vorige week 102 taxibusjes gecontroleerd waarvan er 25 mensen in een rolstoel vervoerden.

In vijf busjes met de rolstoelers werden losliggende delen gevonden die bij een onverwachte noodstop voor verwondingen zouden kunnen zorgen. In andere busjes bleken zes kinderen de gordel niet juist te dragen (onder de arm en achter de rug) en in een geval had een leerling de gordel in het geheel niet om.

Boordcomputer Taxi

In een van de taxi’s zat een kind voorin zonder de stoelverhoger. Een taxichauffeur had zijn zogenoemde chauffeurskaart niet in de boordcomputer gebruikt.

Vanwege de CAO-acties door de politie werden geen bekeuringen geschreven maar bleef het bij waarschuwingen. Aangezien de politie een stijging ziet in het aantal manco’s in deze specifieke taxibranche, wordt in de toekomst vaker gecontroleerd. Dan wordt bij overtredingen wel proces-verbaal opgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Politie controleert leerlingen- en rolstoelvervoer in Groningen”

Johan Zevenbergen|30.03.15|13:18

Tuurlijk blauw kenteken plaatje, lekker makkelijk vinden op de verzamelplaatsen.
Nu nog ff de echte snorders vinden heren, dat is pas een uitdaging.

Ingeborg Fellman|30.03.15|19:27

En Johan de “vrijwilligers” die mogen ze ook even controleren.

Politie controleert leerlingen- en rolstoelvervoer in Groningen | TaxiPro
politie

Politie controleert leerlingen- en rolstoelvervoer in Groningen

Bij een controle op school- en rolstoelvervoer door de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport woensdag in Groningen en Haren werden vijftien tekortkomingen en overtredingen vastgesteld. In totaal werden vorige week 102 taxibusjes gecontroleerd waarvan er 25 mensen in een rolstoel vervoerden.

In vijf busjes met de rolstoelers werden losliggende delen gevonden die bij een onverwachte noodstop voor verwondingen zouden kunnen zorgen. In andere busjes bleken zes kinderen de gordel niet juist te dragen (onder de arm en achter de rug) en in een geval had een leerling de gordel in het geheel niet om.

Boordcomputer Taxi

In een van de taxi’s zat een kind voorin zonder de stoelverhoger. Een taxichauffeur had zijn zogenoemde chauffeurskaart niet in de boordcomputer gebruikt.

Vanwege de CAO-acties door de politie werden geen bekeuringen geschreven maar bleef het bij waarschuwingen. Aangezien de politie een stijging ziet in het aantal manco’s in deze specifieke taxibranche, wordt in de toekomst vaker gecontroleerd. Dan wordt bij overtredingen wel proces-verbaal opgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Politie controleert leerlingen- en rolstoelvervoer in Groningen”

Johan Zevenbergen|30.03.15|13:18

Tuurlijk blauw kenteken plaatje, lekker makkelijk vinden op de verzamelplaatsen.
Nu nog ff de echte snorders vinden heren, dat is pas een uitdaging.

Ingeborg Fellman|30.03.15|19:27

En Johan de “vrijwilligers” die mogen ze ook even controleren.