ZOOV

ZOOV gunt sociaal-recreatief vervoer aan drie taxibedrijven 

Foto: ZOOV Beheer

Het vraagafhankelijk personenvervoer in acht Achterhoekse gemeenten is gegund aan drie taxibedrijven. Willemsen-de Koning, Witteveen en TCR zullen ZOOV Op Maat vanaf 1 juli 2021 gaan verzorgen. 

Sinds 2017 wordt het vervoer voor mensen in de Achterhoek die niet van het openbaar vervoer gebruik kunnen of willen maken, verzorgd door het regionale vervoerssysteem ZOOV. Dat vervoer is er voor inwoners van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Onderdeel hiervan is ZOOV Op Maat, dat in het leven is geroepen voor sociaal-recreatieve reizen tot veertig kilometer. Hierbij reizen mensen de eerste twintig kilometer voor een lager tarief, en mensen met een wmo-indicatie tegen een ander tarief.

Vertrouwen door bestaande band

Het is de tweede keer dat dit vervoer wordt aanbesteed. Ditmaal is het gegund aan de drie taxibedrijven Willemsen-de Koning, Taxicentrale Witteveen en TCR. De aansturing van deze bedrijven zal gedaan worden door de vervoerscentrale van ZOOV, uitgevoerd door Munckhof Taxi. Op 22 februari is de gunning definitief geworden, en het nieuwe contract zal op 1 juli 2021 ingaan. 

Twee van de bedrijven waaraan het vervoer gegund is, Willemsen-de Koning en TCR, waren al betrokken bij ZOOV Op Maat. Daarnaast is de organisatie ook al bekend met Taxicentrale Witteveen, omdat dit bedrijf momenteel al een deel van het leerlingenvervoer rijdt met ZOOV School. Gert-Jan Verzijden, coördinator van het regionale vervoerssysteem, stelt dan ook dat hij vertrouwen heeft in een goede samenwerking met deze vervoerders. 

Op weg naar duurzaam vervoer

Bij de aanbesteding heeft het regionale vervoerssysteem een aantal duurzaamheidseisen gesteld aan de voertuigen. Alle personenauto’s die het vervoer verzorgen voor ZOOV Op Maat zijn daarom vanaf 1 januari 2022 elektrisch. Voor rolstoelbussen geldt daarentegen dat de vervoerders emissie-arme brandstoffen zal gebruiken.

Omdat het vervoer grotendeels door dezelfde vervoerders verzorgd zal worden, zullen de reizigers volgens de coördinator weinig gaan merken van het nieuwe contract. Veel van de huidige chauffeurs zullen namelijk voor dit sociaal-creatieve vervoer blijven rijden. Volgens Verzijden is dit fijn voor zowel reizigers als chauffeurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

ZOOV gunt sociaal-recreatief vervoer aan drie taxibedrijven | TaxiPro
ZOOV

ZOOV gunt sociaal-recreatief vervoer aan drie taxibedrijven 

Foto: ZOOV Beheer

Het vraagafhankelijk personenvervoer in acht Achterhoekse gemeenten is gegund aan drie taxibedrijven. Willemsen-de Koning, Witteveen en TCR zullen ZOOV Op Maat vanaf 1 juli 2021 gaan verzorgen. 

Sinds 2017 wordt het vervoer voor mensen in de Achterhoek die niet van het openbaar vervoer gebruik kunnen of willen maken, verzorgd door het regionale vervoerssysteem ZOOV. Dat vervoer is er voor inwoners van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Onderdeel hiervan is ZOOV Op Maat, dat in het leven is geroepen voor sociaal-recreatieve reizen tot veertig kilometer. Hierbij reizen mensen de eerste twintig kilometer voor een lager tarief, en mensen met een wmo-indicatie tegen een ander tarief.

Vertrouwen door bestaande band

Het is de tweede keer dat dit vervoer wordt aanbesteed. Ditmaal is het gegund aan de drie taxibedrijven Willemsen-de Koning, Taxicentrale Witteveen en TCR. De aansturing van deze bedrijven zal gedaan worden door de vervoerscentrale van ZOOV, uitgevoerd door Munckhof Taxi. Op 22 februari is de gunning definitief geworden, en het nieuwe contract zal op 1 juli 2021 ingaan. 

Twee van de bedrijven waaraan het vervoer gegund is, Willemsen-de Koning en TCR, waren al betrokken bij ZOOV Op Maat. Daarnaast is de organisatie ook al bekend met Taxicentrale Witteveen, omdat dit bedrijf momenteel al een deel van het leerlingenvervoer rijdt met ZOOV School. Gert-Jan Verzijden, coördinator van het regionale vervoerssysteem, stelt dan ook dat hij vertrouwen heeft in een goede samenwerking met deze vervoerders. 

Op weg naar duurzaam vervoer

Bij de aanbesteding heeft het regionale vervoerssysteem een aantal duurzaamheidseisen gesteld aan de voertuigen. Alle personenauto’s die het vervoer verzorgen voor ZOOV Op Maat zijn daarom vanaf 1 januari 2022 elektrisch. Voor rolstoelbussen geldt daarentegen dat de vervoerders emissie-arme brandstoffen zal gebruiken.

Omdat het vervoer grotendeels door dezelfde vervoerders verzorgd zal worden, zullen de reizigers volgens de coördinator weinig gaan merken van het nieuwe contract. Veel van de huidige chauffeurs zullen namelijk voor dit sociaal-creatieve vervoer blijven rijden. Volgens Verzijden is dit fijn voor zowel reizigers als chauffeurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.