Gunning DGV Midden-Holland

Doelgroepenvervoer regio Midden-Holland definitief gegund

Foto: persbericht Jan Vaneman

Het collectief vraagafhankelijk vervoer in de regio Midden-Holland is definitief gegund aan Willemsen- de Koning en het leerlingen- en jeugdhulpvervoer aan Connexxion. Zij zullen het vervoer vanaf 1 augustus drie tot zeven jaar in handen krijgen. Inschrijvingen werden beoordeeld op kwaliteit.

In de regio Midden-Holland maken iedere week 1.200 mensen gebruik van het collectief vraagafhankelijk vervoer met de GroeneHartHopper en het leerlingen- en jeugdhulpvervoer. Het contract met de huidige vervoerders liep af en kon niet meer verlengd worden, waardoor het opnieuw in de markt werd gezet.

Vertegenwoordigers vanuit de vijf regiogemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas hebben de inschrijvingen beoordeeld. Voor prijs werd een vast tarief aangehouden en punten konden worden verdiend met kwaliteit. Connexxion kwam dus uit de bus als vervoerder met het hoogste aantal punten voor het leerlingen- en jeugdwetververvoer en Willemsen- de Koning voor het collectief vraaghafhankelijk vervoer.

Elektrisch en later te reserveren

Duurzaamheid was een van deze kwaliteitseisen. Hierbij werd gesteld dat er een zo duurzaam mogelijk wagenpark ingezet moest worden voor het vervoer. De opdrachten zullen dan ook voornamelijk met elektrische voertuigen worden uitgevoerd. Lucien Brouwers, directeur Transport on Demand bij Transdev Nederland, stelde bij de voorlopige gunning al dat Connexxion het leerlingenvervoer volledig zero-emissie met de eigen operatie uit zou gaan voeren. Hiervoor schaffen ze ruim honderd elektrische voertuigen aan.

Volgens Wethouder Sleeuwenhoek van de gemeente Krimpenerwaard hebben de gemeenten daarnaast gekeken hoe ze de gebruikers van de GroeneHartHopper beter konden bedienen. Als resultaat daarvan zal het vanaf augustus mogelijk zijn om het vervoer tot twee uur van tevoren te reserveren in plaats van vier uur.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.