Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Zorgvervoercentrale Nederland nieuwe partner ziekenvervoer Menzis

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN) gaat de komende jaren het ziekenvervoer voor Menzis uitvoeren. De partijen hebben een contract voor ten minste vijf jaar getekend, dat per 1 januari 2022 ingaat. 

Zorgverzekeraar Menzis startte in april het inkooptraject van het ziekenvervoer met de publicatie van een nieuw zorgbeleid. Het was voor het eerst sinds 2012 dat Menzis het ziekenvervoer weer in de markt zette. Een nieuw zorgbeleid was hierbij volgens de zorgverzekeraar nodig, omdat er in de laatste jaren veel ontwikkelingen hebben plaatsgevonden in het ziekenvervoer waar zij op wilden inspelen.

Het werkgebied van het ziekenvervoer is verdeeld in vier percelen. ZCN wordt voor alle vier de percelen de contractpartij voor Menzis. De ritten worden uitgevoerd door meer dan honderd lokale of regionale vervoerspartners. ZCN coördineert hierbij alle ritten.

Het grootste deel van deze partners voeren het ziekenvervoer van Menzis al uit. Dit betekent voor de meeste verzekerden dat zij in 2022 door hetzelfde taxibedrijf vervoerd zullen worden. Zij krijgen hierbij keuzevrijheid en kunnen ook eigen lokale vervoerspartners aandragen.

Blijven werken aan verbetering en vernieuwing

Beide partijen stellen blij te zijn dat ze de komende jaren gaan samenwerken. “We hebben een succesvol inkooptraject doorlopen en zijn zeer tevreden met de uitkomsten”, zegt Johan Schotsman, zorginkoper bij Menzis. ZCN wil de komende jaren samen met Menzis en andere stakeholders blijven werken aan het  verbeteren en vernieuwen van het ziekenvervoer met als doel het nog efficiënter te maken, meer gemak voor de klant realiseren en een hogere klanttevredenheid. “Wij zetten de reiziger centraal en bieden een innovatief zorgaanbod op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid, betaalbaarheid en tijdigheid”, aldus Marlies Meesters, directeur van ZCN.

Noodnummer opgericht

Daarbij wil ZCN veel aandacht besteden aan de communicatie met bijvoorbeeld mantelzorgers en zorginstellingen. Als voorbeeld wordt hierbij onverwachte verkeershinder genoemd, waardoor een verzekerde te laat dreigt te komen bij een afspraak. De vervoerder stelt dan contact op te nemen met de instelling zodat de zorgverlener weet dat de verzekerde onderweg is.

Er zal ook een noodnummer worden opgericht voor zorginstellingen, zodat ze altijd bereikbaar zijn in het geval van calamiteiten. In lijn hiermee wil ZCN veel aandacht besteden aan de afhandeling van eventuele klachten. Zo zijn er uitgebreide plannen voor het behouden en verder verbeteren van de klanttevredenheid en wordt er ingezet op een proactieve aanpak bij onder andere herhalingsklachten.

Binnen vijf jaar 100 procent duurzaam

Op het gebied van duurzaamheid wil de vervoerder ook duidelijke stappen gaan zetten. “Wij sluiten ons aan bij de visie die Menzis heeft op duurzaamheid. Zo zal ZCN binnen vijf jaar 100 procent van de ritten voor Menzis volledig emissievrij uitvoeren”, aldus Schotsman. Ook wil ZCN gaan voor een 10 procent lagere CO2-uitstoot. Ter compensatie van de uitstoot die nog wel wordt gemaakt, wil de vervoerder zich aansluiten bij lokale duurzame initiatieven die een positieve impact hebben op mens, omgeving en de planeet.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Zorgvervoercentrale Nederland nieuwe partner ziekenvervoer Menzis”

Eric van Dulst|11.09.21|08:58

Van het woord emissie vrij krijg ik rillingen. Bij de productie van emissie vrije elektrische wagens komt verschrikkelijk veel CO2 vrij,om maar niet te spreken van grondstoffen die in de nabije toekomst niet meer voorhanden zijn.Vergeleken met moderne diesel wagens springen die laatste er positief uit.Dat er in de toekomst ingezet gaat worden op waterstof wagens is wel een verbetering. Die blijken na het productieproces en gebruik wel een verbetering op te leveren in de CO2 uitstoot.

Richard|11.09.21|16:49

Eric. Lees dit eens.

https://www.milieucentraal.nl/duurzaam-vervoer/elektrische-auto/alles-over-elektrische-auto/#Elektrische-auto-beter-voor-klimaat

Waar ik wel vraagtekens bij heb is of er tegen die tijd rolstoelbussen zijn die een behoorlijke actieradius hebben. De E-crafter en E-Sprinter komen niet verder dan 150km.Daar zijn nog veel dingen aan te verbeteren waaronder vrijstelling om taxichauffeurs een rolstoelbus te mogen besturen boven de 3500kg. groter accu meer actieradius

Zorgvervoercentrale Nederland nieuwe partner ziekenvervoer Menzis | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Zorgvervoercentrale Nederland nieuwe partner ziekenvervoer Menzis

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN) gaat de komende jaren het ziekenvervoer voor Menzis uitvoeren. De partijen hebben een contract voor ten minste vijf jaar getekend, dat per 1 januari 2022 ingaat. 

Zorgverzekeraar Menzis startte in april het inkooptraject van het ziekenvervoer met de publicatie van een nieuw zorgbeleid. Het was voor het eerst sinds 2012 dat Menzis het ziekenvervoer weer in de markt zette. Een nieuw zorgbeleid was hierbij volgens de zorgverzekeraar nodig, omdat er in de laatste jaren veel ontwikkelingen hebben plaatsgevonden in het ziekenvervoer waar zij op wilden inspelen.

Het werkgebied van het ziekenvervoer is verdeeld in vier percelen. ZCN wordt voor alle vier de percelen de contractpartij voor Menzis. De ritten worden uitgevoerd door meer dan honderd lokale of regionale vervoerspartners. ZCN coördineert hierbij alle ritten.

Het grootste deel van deze partners voeren het ziekenvervoer van Menzis al uit. Dit betekent voor de meeste verzekerden dat zij in 2022 door hetzelfde taxibedrijf vervoerd zullen worden. Zij krijgen hierbij keuzevrijheid en kunnen ook eigen lokale vervoerspartners aandragen.

Blijven werken aan verbetering en vernieuwing

Beide partijen stellen blij te zijn dat ze de komende jaren gaan samenwerken. “We hebben een succesvol inkooptraject doorlopen en zijn zeer tevreden met de uitkomsten”, zegt Johan Schotsman, zorginkoper bij Menzis. ZCN wil de komende jaren samen met Menzis en andere stakeholders blijven werken aan het  verbeteren en vernieuwen van het ziekenvervoer met als doel het nog efficiënter te maken, meer gemak voor de klant realiseren en een hogere klanttevredenheid. “Wij zetten de reiziger centraal en bieden een innovatief zorgaanbod op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid, betaalbaarheid en tijdigheid”, aldus Marlies Meesters, directeur van ZCN.

Noodnummer opgericht

Daarbij wil ZCN veel aandacht besteden aan de communicatie met bijvoorbeeld mantelzorgers en zorginstellingen. Als voorbeeld wordt hierbij onverwachte verkeershinder genoemd, waardoor een verzekerde te laat dreigt te komen bij een afspraak. De vervoerder stelt dan contact op te nemen met de instelling zodat de zorgverlener weet dat de verzekerde onderweg is.

Er zal ook een noodnummer worden opgericht voor zorginstellingen, zodat ze altijd bereikbaar zijn in het geval van calamiteiten. In lijn hiermee wil ZCN veel aandacht besteden aan de afhandeling van eventuele klachten. Zo zijn er uitgebreide plannen voor het behouden en verder verbeteren van de klanttevredenheid en wordt er ingezet op een proactieve aanpak bij onder andere herhalingsklachten.

Binnen vijf jaar 100 procent duurzaam

Op het gebied van duurzaamheid wil de vervoerder ook duidelijke stappen gaan zetten. “Wij sluiten ons aan bij de visie die Menzis heeft op duurzaamheid. Zo zal ZCN binnen vijf jaar 100 procent van de ritten voor Menzis volledig emissievrij uitvoeren”, aldus Schotsman. Ook wil ZCN gaan voor een 10 procent lagere CO2-uitstoot. Ter compensatie van de uitstoot die nog wel wordt gemaakt, wil de vervoerder zich aansluiten bij lokale duurzame initiatieven die een positieve impact hebben op mens, omgeving en de planeet.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Zorgvervoercentrale Nederland nieuwe partner ziekenvervoer Menzis”

Eric van Dulst|11.09.21|08:58

Van het woord emissie vrij krijg ik rillingen. Bij de productie van emissie vrije elektrische wagens komt verschrikkelijk veel CO2 vrij,om maar niet te spreken van grondstoffen die in de nabije toekomst niet meer voorhanden zijn.Vergeleken met moderne diesel wagens springen die laatste er positief uit.Dat er in de toekomst ingezet gaat worden op waterstof wagens is wel een verbetering. Die blijken na het productieproces en gebruik wel een verbetering op te leveren in de CO2 uitstoot.

Richard|11.09.21|16:49

Eric. Lees dit eens.

https://www.milieucentraal.nl/duurzaam-vervoer/elektrische-auto/alles-over-elektrische-auto/#Elektrische-auto-beter-voor-klimaat

Waar ik wel vraagtekens bij heb is of er tegen die tijd rolstoelbussen zijn die een behoorlijke actieradius hebben. De E-crafter en E-Sprinter komen niet verder dan 150km.Daar zijn nog veel dingen aan te verbeteren waaronder vrijstelling om taxichauffeurs een rolstoelbus te mogen besturen boven de 3500kg. groter accu meer actieradius