achterbank, taxi

Vindersloon chauffeur die DSB-documenten teruggaf: 50 euro

AMSTERDAM – De taxichauffeur die vorig jaar oktober een tas met vertrouwelijke DSB-stukken terugbezorgde aan een externe advocaat van De Nederlandsche Bank ontving een vindersloon van 50 euro. De chauffeur had kosten had gemaakt om de tas af te leveren op het huisadres van de advocaat.

RTL Z onthulde eerder dit jaar dat een externe advocaat van De Nederlandsche Bank op 9 oktober 2009 een tas vol met vertrouwelijke stukken over DSB Bank in een taxi had laten liggen. Twee dagen later vroeg De Nederlandsche Bank voor DSB Bank de noodregeling aan.

Dirk Scheringa zei dat de aanvraag voor die noodregeling bewust gelekt is om zijn bank kapot te maken. De noodregeling bleek de eerste stap op weg naar een faillissement van DSB Bank.

Vindersloon

Het vindersloon blijkt uit het rijksrechercheonderzoek, zo meldt RTL. Dat had als doel om te achterhalen wie de bron was achter het verhaal in De Volkskrant. Die bron heeft de rijksrecherche nooit gevonden.

Eén van de conclusies was dat er zoveel mensen weet hadden van of konden vermoeden dat de noodregeling zou worden aangevraagd, dat de bron van De Volkskrant niet te achterhalen was. De Nederlandsche Bank heeft altijd gezegd dat er geen verband te leggen is tussen de inhoud van de verloren tas en de berichtgeving in De Volkskrant.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.