snelheidscontrole, flitser, politie

Taxichauffeur vier keer beboet bij snelheidscontrole taxi’s

NOORDWIJK – De politie heeft een op taxichauffeurs gerichte snelheidscontrole gehouden in de Bollenstreek. Hierbij heeft één taxichauffeur vier bekeuringen gekregen.

Het percentage van overtredens op de Herenweg in Noordwijk lag op 24 procent. Aanleiding voor de controle is klachten over de snelheden waarmee taxi’s ’s nachts over doorgaande wegen in de Bollenstreek rijden.

Controle

Eerder werden in Hillegom en Katwijk controles uitgevoerd. In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari werd op de Van der Mortelstraat (binnen de bebouwde) en de Herenweg (buiten de bebouwde) in Noordwijk gecontroleerd. De maximumsnelheid bedraagt daar respectievelijk 50 kilometer per uur en en 60 kilometer per uur.

Meerdere taxichauffeurs zijn geflitst vanwege een te hoge snelheid, een paar zelfs meerdere malen. Eén taxichauffeur werd vier keer bekeurd voor te hard rijden. Hij reed 66 en 77 kilometer per uur over de Van der Mortelstraat en 84 en 75 kilometer per uur over de Herenweg. Andere taxichauffeurs reden twee of drie keer te hard voorbij.

Taxichauffeur

Alle taxichauffeurs ontvangen hun bekeuringen of dagvaardingen binnenkort via hun werkgever. Naast de taxichauffeurs werden in totaal nog ongeveer zestig andere automobilisten bekeurd. Ook zij krijgen binnenkort post van het CJIB.

Naast de controles wil de politie een moreel beroep doen op taxibedrijven om hun werk in de Bollenstreek ook ’s nachts veilig uit te voeren en minder overlast te veroorzaken voor omwonenden. De controles worden herhaald.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.