foto: @taxiinbreda

Protest Bredase taxichauffeurs tegen collega’s uit Randstad

BREDA – Boze taxichauffeurs uit Breda hebben maandagnacht tijdens Carnaval een half uur de Prinsenkade aan de Haven geblokkeerd. Ze willen hiermee protesteren tegen de werkwijze van taxi’s uit de Randstad. De actie heeft in totaal een klein half uur geduurd.

Afgelopen weekend waren er veel taxi’s uit onder meer Utrecht naar Breda om extra geld te verdienen aan carnaval, zo meldt Breda.dichtbij.nl.

Taxichauffeurs

Omdat de gemeente Breda geen aparte eisen stelt aan een taxi op een gemeentelijke taxistandplaats, is dat toegestaan. Alleen hielden zij zich volgens de Bredase taxichauffeurs niet aan de regels. Ze reden voor hun beurt de standplaats op en gingen bij de brug aan de Haven wachten op klanten. Ook weigerden ze diverse korte ritten omdat ze niet wisten waar het was of of zeiden dat ze al waren besproken.

Maandagnacht liep het volgens de taxichauffeurs de spuigaten uit. Er waren diverse ‘vreemde’ taxi’s die een enorme rij wachtende taxi’s, die de standplaats nog op moesten, voorbij reden en voordrongen.

Blokkade

De Bredase taxi’s hebben toen op het centraal station overleg gevoerd met als resultaat een blokkade op de Prinsenkade, uit protest tegen de acties van chauffeurs van buiten Breda.

Auteur: Bart Pals

11 reacties op “Protest Bredase taxichauffeurs tegen collega’s uit Randstad”

Brit|21.02.12|13:28

Niet alleen onder de grote rivieren maar ook erboven is dit het geval, in de Carnavalsstad boven de rivieren, lees Oldenzaal, was dit ook het geval. Veel taxibedrijven elders uit Nederland welke tevens de regels aan de laars lappen. Word tijd dat de overheid hier tegen strijd want op deze manier is er geen houden aan en kan iedereen taxichauffeur worden terwijl er over de toekomst niet nagedacht word met alle gevolgen van dien…alle gerenommeerde taxibedrijven moeten een statement maken nu!!

Dutchman|21.02.12|13:31

Helaas niet alleen in Breda. Dit soort asociale taxichauffeurs zie je nu in elke grote Brabantse plaats. Ze blokkeren de boel, dringen voor, benaderen klant onvriendelijk, rijden om, rijden asociaal, vragen veel te hoge prijzen, zetten klanten uit de auto en waarschijnlijk nog veel meer waar ik niet aan gedacht heb.

Ruud|21.02.12|14:24

En nu nog een oplossing voor Amsterdam bedenken.. daar is het iedere dag carnaval..

Shab Utrecht|21.02.12|15:36

Die zieliege chauffeurs uit breda deden zelf vriendjes politiej, elkaar voor laten korte ritten weigeren en meerdere ritten meenemen in 1 keer. De Utrechtse cauffeurs pikken dit niet en Breda kreeg een koekje van eigen deeg, later namen de Utrechtse chauffeurs alles over!! na dat half Utrecht was gekomen!! De chaufeurs uit Breda beweren dat Utrechtse Chauffeurs hun brood komen stellen, haha zielig voor woordenvolgens het KIWA vergunning mag je in heel nl werken.Utrecht gaat vanaf nu hardoptrede

Jos Breda|21.02.12|15:42

Ik ben het eens met de Utrechtse Chauffeurs, een paar hebben hun ritten staat aan mij laten zien en ze reden ook gewoon korte ritten. De vriendjes politiek gedoe zijn ze héél goed in hier in Breda heb het zelf ook mee gemaakt dat een collega uit breda 3 auto’s voorlaat. Schandalig vindt ik dat en die Utrechters zijn best relaxe gozers die netjes op hun beurt aan het wachten waren, maar op een gegeven moment houdt het op en namen ze de hef in eigen hand. EN DE POLITIE DEED NIKS !!!! MIETJES !!!!!

Mariska|21.02.12|17:20

@ Shab; wat maakt jou dan anders dan die ‘zogenaamde’ bredase chauffeurs? Niemand heeft het alleen-recht maar iedereen heeft zich wel aan de regels te houden, dus zeker chauffeurs van buitenaf. Er worden prijzen gerekend welke het dubbele of meer zijn van de meterprijs! Niet snel je zakken vullen en dan wegwezen, de branche heeft al een slechte naam en het is ook jouw verantwoordelijkheid Shab om die beter te maken!
@ Jos, dan heb jij duidelijk niet alles gezien van wat zich heeft afgespeeld!

bredase taxichauffeur|21.02.12|18:23

ik was er bij en heb geholpen aan de blokkade. het zal best zijn dat er chauffeurs waren die zich aan de regeltjes hielden maar er waren er ook genoeg bij die het niet deden! voor mijn neus vroeg 1 taxichaufeur 25 euro voor een ritje naar donk en toen ik hem aansprak begon hij te dreigen at hij mij neer ging steken! en zo nog een paar voorbeelden..

Nog een Taxichauffeur|21.02.12|19:05

Ik heb er weinig last van gehad, maar hoorde wel van een klant naar Novotel dat hij de dag ervoor 25 euro mocht aftikken bij UTC (€ 13,20 op de meter). Al die regeltjes omtrent vergunningen en tarieven, schop ze allemaal de deur uit en terug naar vóór 2000. Regionale(of nog beter: Lokale, postcodegebied gebonden) vergunningen. Betreft Bredase chauffeurs: Loop het rijtje maar eens af op station. Zichtbare tariefkaarten? Weinig. En die gaan ook elk jaar massaal naar Nijmegen of andere evenementen.

Shab Breda|22.02.12|20:37

ik ben het met Shab Utrecht helemaal eens! Als je een taxi vergunning hebt mag je overal in NL rijden. Dus hebben wij met onze collega’s in Breda afgesproken dat wij a.s. vrijdag in Utrecht komen rijden. Hebben dan begrepen dat er een feest is en dat het erg druk wordt. Hopelijk worden wij met open armen ontvangen, zoals wij dit ook richting jullie in Breda hebben gedaan. Tot a.s. vrijdag!

johnjanos|23.02.12|12:24

Ik begrijp niet waar jullie je druk overmaken. Het is in onze branche “ieder voor zich en god voor ons allen. Desalniettemin, die gespeelde verontwaardiging is lachwekkend…

Rens|01.03.12|15:48

Ik heb hier meer het idee dat ik met een kleuterklas te maken heb dan met volwassen mensen.
als de klanten die anders met je meegaan ook met drukke dagen als bv carnaval gewoon op je wachten lost dat probleem zich vanzelf op. toen ik taxi ging rijden bestond er een zogenaamde ongeschreven taxiwet dat je niet gaat shoppen in een andere stad.je bent er niet bekent je moet aan je klant gaan vragen waar het is. dan sta je voor joker.doe gewoon doe je werk en we hebben het allemaal naar ons zin