taxistandplaats, Schiphol, drukte, taxi, taxichauffeur

Vanaf eind januari geldboetes taxironselaars Schiphol

Vanaf maandag 30 januari is het verboden om taxidiensten aan te bieden in bepaalde gebieden op Schiphol. Een eerste overtreding kost 350 euro. Bij herhaling kan dat oplopen tot 1.500 euro en inbeslagname van de auto. De maatregelen worden genomen door de gemeente Haarlemmermeer in zijn strijd tegen de taxironselaars op de nationale luchthaven.

Begin deze week werden er flyers uitgedeeld waarin de genoemde maatregelen worden aangekondigd, zo meldt AT5. Er is een groep taxibedrijven aangewezen die zijn diensten op Schiphol mag aanbieden. Anderen is het alleen toegestaan passagiers af te zetten. Daar tussenin bewegen zich de ronselaars: zij die tegen de voorschriften in taxiklanten werven. Vooralsnog is het niet gelukt daar een einde aan te maken. Vlak voor kerst kondigde de gemeente Haarlemmermeer stevige tijdelijke maatregelen aan, terwijl aan een meer permanente oplossing wordt gewerkt.

Tijdelijke maatregel

De gemeente Haarlemmermeer is als enige bevoegd om de problemen met taxironselaars op Schiphol op te lossen. Door de Algemeen Plaatselijke Verordening aan te passen kan de gemeente bepaalde taxidiensten in specifieke gebieden in zijn geheel verbieden als er sprake is van schendingen van de openbare orde. De aanpassing die per 1 januari 2016 gold, bleek onvoldoende te werken. tegelijkertijd kan deze nieuwe maatregel niet blijvend zijn, omdat de rechter in 2015 bepaalde dat het vrij aanbieden van taxidiensten ook op Schiphol mogelijk moet zijn voor mensen met de juiste vergunning voor taxivervoer.

Boetes en gebiedsverbod

Over een kleine week zal het ronselen dus harder worden aangepakt. Het verbod geldt voor Schiphol Plaza en het Jan Dellaertplein. Meerdere overtredingen kunnen, na een aantal geldboetes en het innemen van de auto, zelfs leiden tot een gebiedsverbod. Als men zich dan toch in het gebied begeeft, is dat een strafbaar feit. Als de overlast als gevolg van de huidige maatregel afneemt, kan het gebied waarin het verbod op het aanbieden van taxidiensten geldt, worden verkleind. Andersom is het ook mogelijk dat dit gebied wordt uitgebreid als de situatie daar aanleiding toe geeft. De uitwerking van de maatregelen zal voortdurend worden geëvalueerd.

Lees ook: Hardere aanpak van taxironselaars Schiphol

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Vanaf eind januari geldboetes taxironselaars Schiphol”

Paul Teijema|26.01.17|13:28

Is het nog wel mogelijk klanten af te halen die vooraf gereserveerd hebben?

Dick Bakker|26.01.17|14:46

Paul alleen jij mag dat niet (lezen) vakman

Vanaf eind januari geldboetes taxironselaars Schiphol | TaxiPro
taxistandplaats, Schiphol, drukte, taxi, taxichauffeur

Vanaf eind januari geldboetes taxironselaars Schiphol

Vanaf maandag 30 januari is het verboden om taxidiensten aan te bieden in bepaalde gebieden op Schiphol. Een eerste overtreding kost 350 euro. Bij herhaling kan dat oplopen tot 1.500 euro en inbeslagname van de auto. De maatregelen worden genomen door de gemeente Haarlemmermeer in zijn strijd tegen de taxironselaars op de nationale luchthaven.

Begin deze week werden er flyers uitgedeeld waarin de genoemde maatregelen worden aangekondigd, zo meldt AT5. Er is een groep taxibedrijven aangewezen die zijn diensten op Schiphol mag aanbieden. Anderen is het alleen toegestaan passagiers af te zetten. Daar tussenin bewegen zich de ronselaars: zij die tegen de voorschriften in taxiklanten werven. Vooralsnog is het niet gelukt daar een einde aan te maken. Vlak voor kerst kondigde de gemeente Haarlemmermeer stevige tijdelijke maatregelen aan, terwijl aan een meer permanente oplossing wordt gewerkt.

Tijdelijke maatregel

De gemeente Haarlemmermeer is als enige bevoegd om de problemen met taxironselaars op Schiphol op te lossen. Door de Algemeen Plaatselijke Verordening aan te passen kan de gemeente bepaalde taxidiensten in specifieke gebieden in zijn geheel verbieden als er sprake is van schendingen van de openbare orde. De aanpassing die per 1 januari 2016 gold, bleek onvoldoende te werken. tegelijkertijd kan deze nieuwe maatregel niet blijvend zijn, omdat de rechter in 2015 bepaalde dat het vrij aanbieden van taxidiensten ook op Schiphol mogelijk moet zijn voor mensen met de juiste vergunning voor taxivervoer.

Boetes en gebiedsverbod

Over een kleine week zal het ronselen dus harder worden aangepakt. Het verbod geldt voor Schiphol Plaza en het Jan Dellaertplein. Meerdere overtredingen kunnen, na een aantal geldboetes en het innemen van de auto, zelfs leiden tot een gebiedsverbod. Als men zich dan toch in het gebied begeeft, is dat een strafbaar feit. Als de overlast als gevolg van de huidige maatregel afneemt, kan het gebied waarin het verbod op het aanbieden van taxidiensten geldt, worden verkleind. Andersom is het ook mogelijk dat dit gebied wordt uitgebreid als de situatie daar aanleiding toe geeft. De uitwerking van de maatregelen zal voortdurend worden geëvalueerd.

Lees ook: Hardere aanpak van taxironselaars Schiphol

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Vanaf eind januari geldboetes taxironselaars Schiphol”

Paul Teijema|26.01.17|13:28

Is het nog wel mogelijk klanten af te halen die vooraf gereserveerd hebben?

Dick Bakker|26.01.17|14:46

Paul alleen jij mag dat niet (lezen) vakman