Taxichauffeur overvallen in Heerlen

In Heerlen is afgelopen weekend een taxichauffeur beroofd onder bedreiging van een vuurwapen. Helemaal zonder slag of stoot ging dat niet, want de chauffeur wist één van de overvallers nog met zijn taxi aan te rijden.

Het slachtoffer is een 54-jarige Duitse taxichauffeur uit Aken. Hij had twee mannen in zijn taxi. Ter hoogte van de Nijverheidsweg in Heerlen werd door één van deze inzittenden een vuurwapen op de chauffeur gericht. De twee overvallers maakten een onbekend geldbedrag buit en gingen er vervolgens vandoor. De taxichauffeur meldde zich rond 22.20 uur bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg met het verhaal van de overval.

Gewond aan been

De politie ging vervolgens op zoek naar de verdachten: twee mannen van rond de 30 jaar oud, beide met een negroïde uiterlijk. Die zoektocht leverde echter niets op en de verdachten zijn vooralsnog voortvluchtig. De politie vermoedt dat één van hen gewond is geraakt aan zijn been. Na de overval heeft de chauffeur de overvaller namelijk aangereden met zijn taxi.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.