cellencomplex, politie

Verdachte van beroving taxichauffeur snel opgepakt

Bron: politie.nl/nieuws

Afgelopen weekend werd in Amersfoort een taxichauffeur het slachtoffer van een beroving. De politie kon in de omgeving van het incident al snel een 40-jarige verdachte aanhouden. Helemaal zonder inspanning ging dat niet: aan de arrestatie kwam het gebruik van een stroomstootwapen te pas.

Foto: Politie.nl

In de nacht van zaterdag op zondag stopte de taxichauffeur rond 03.30 uur met een klant bij de Berkelstraat in Amersfoort. De chauffeur zou later aan de politie verklaren dat de klant hem opeens bedreigde met een mes, met als doel geld buit te maken. De chauffeur slaagde er ondanks deze penibele situatie in om zijn taxi te ontvluchten en de politie te bellen.

Verdachte gezien

Het signalement van de verdachte werd op basis van die melding verspreid. Aan de hand van die omschrijving meende een agent de verdachte bij de Diezestraat te zien lopen. Dit is hemelsbreed een kleine 400 meter vanaf de straat waar het incident zich voordeed.

Achtervolging te voet

Toen de agent de man aansprak, ging deze er meteen rennend vandoor. De agent riep meermaals naar de vluchtende verdachte dat hij moest stoppen. Aan dit bevel werd echter net voldaan. Daarop volgde een achtervolging te voet via diverse brandgangen en langs tuinen. Uiteindelijk vond de agent de verdachte in een tuin. Toen de man er opnieuw vandoor wilde gaan, zette de agent het stroomstootwapen in. Daarop kon de man direct worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau. Daar zit de 40-jarige verdachte vast voor nader onderzoek en verhoor.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.