Taxibord

Amsterdam doet aangifte tegen bedreigers taxihandhavers

Taxibord. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Vincent Krabbendam

De gemeente Amsterdam heeft aangifte gedaan van bedreiging van taxihandhavers die in de stad werken. De toezichtouders op de opstapmarkt zijn sinds halverwege juni zowel fysiek als schriftelijk bedreigd.

Het is nog niet duidelijk door wie de handhavers zijn bedreigd. Daar moet onderzoek door de recherche meer over duidelijk maken. Aangezien het gaat om mensen die beroepsmatig toezien op het naleven van de regels in de Amsterdamse opstapmarkt, lijkt het er op dat de bedreigers ze daarvan wilden weerhouden.

Politieonderzoek

Veel details zijn er voorlopig niet bekend. Hoeveel handhavers er zijn bedreigd en wat de precieze aard van de bedreigingen is, kan een woordvoerder van de gemeente niet zeggen zolang het politieonderzoek nog loopt. Burgemeester Femke Halsema gaat in gesprek met de bedreigde taxihandhavers aan.

Lees ook: Strenger toezicht op standplaats Amsterdam Centraal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Amsterdam doet aangifte tegen bedreigers taxihandhavers”

L B|09.09.19|04:28

Logisch dat handhavers bedreigd worden.

Autoritair optreden terwijl dat niet altijd nodig is. Door alle onnozele regels is het bijna onmogelijk je werk als chauffeur te doen. En ook heel stiekum achter een auto gaan staan en boete uitschrijven terwijl chauffeur nog in de auto zit en dus niet eerst normaal vragen van wat of hoe nee gelijk een boete..

Pas het gedrag van politie en handhavers aan en dan zullen er automatisch minder klappen vallen.

Amsterdam doet aangifte tegen bedreigers taxihandhavers | TaxiPro
Taxibord

Amsterdam doet aangifte tegen bedreigers taxihandhavers

Taxibord. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Vincent Krabbendam

De gemeente Amsterdam heeft aangifte gedaan van bedreiging van taxihandhavers die in de stad werken. De toezichtouders op de opstapmarkt zijn sinds halverwege juni zowel fysiek als schriftelijk bedreigd.

Het is nog niet duidelijk door wie de handhavers zijn bedreigd. Daar moet onderzoek door de recherche meer over duidelijk maken. Aangezien het gaat om mensen die beroepsmatig toezien op het naleven van de regels in de Amsterdamse opstapmarkt, lijkt het er op dat de bedreigers ze daarvan wilden weerhouden.

Politieonderzoek

Veel details zijn er voorlopig niet bekend. Hoeveel handhavers er zijn bedreigd en wat de precieze aard van de bedreigingen is, kan een woordvoerder van de gemeente niet zeggen zolang het politieonderzoek nog loopt. Burgemeester Femke Halsema gaat in gesprek met de bedreigde taxihandhavers aan.

Lees ook: Strenger toezicht op standplaats Amsterdam Centraal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Amsterdam doet aangifte tegen bedreigers taxihandhavers”

L B|09.09.19|04:28

Logisch dat handhavers bedreigd worden.

Autoritair optreden terwijl dat niet altijd nodig is. Door alle onnozele regels is het bijna onmogelijk je werk als chauffeur te doen. En ook heel stiekum achter een auto gaan staan en boete uitschrijven terwijl chauffeur nog in de auto zit en dus niet eerst normaal vragen van wat of hoe nee gelijk een boete..

Pas het gedrag van politie en handhavers aan en dan zullen er automatisch minder klappen vallen.