Daklicht

Taxichauffeur niet vervolgd om discriminatie Pride Amsterdam

Een taxichauffeur die werd verdacht van discriminatie, belediging en bedreiging van twee mannen tijdens Pride Amsterdam wordt daarvoor niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er onvoldoende bewijs dat de man in de fout is gegaan.

Twee mannen deden aangifte tegen de chauffeur. Zij zouden op de slotdag van de Pride Amsterdam door de taxichauffeur zijn beledigd, bedreigd en gediscrimineerd op basis van hun seksuele geaardheid. De politie deed onderzoek onder leiding van het OM. Dat leidde tot het identificeren en aanhouden van de verdachte taxichauffeur. Ook legden de twee mannen aanvullende verklaringen af.

Gebrek aan bewijs

“Het OM heeft alle verklaringen bestudeerd en heeft in het bijzonder gekeken of sprake was van een discriminatie-aspect. Naar het oordeel van het OM kon uit het onderzoek echter in juridische zin onvoldoende worden opgemaakt of de verdachte strafbare feiten heeft gepleegd. De aangiften zijn dan ook geseponeerd wegens een gebrek aan bewijs.”

De aangevers en de verdachte zijn per brief op de hoogte gesteld van deze beslissing. Indien de twee mannen het daar niet mee eens zijn, kunnen zij een klachtprocedure starten en de zaak voorleggen aan het gerechtshof in Amsterdam.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.