Foto politieauto.
Taxicontroles

Politie Utrecht: ‘Gaan veelvuldig controleren in binnenstad’

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De politie in Utrecht gaat de komende tijd in de binnenstad veelvuldig controles uitvoeren, om te kijken of taxichauffeurs zich wel aan de regels houden. Dat heeft de politie bekend gemaakt via Instagram. 

“Het valt ons op dat veel taxichauffeurs zich niet houden aan de gestelde regels”, aldus de politie. “Denk hierbij aan het negeren van een rood verkeerslicht, snelheidsovertredingen en het stilstaan op de rijbaan.”

Afpakken

“Het laatste is een feit waar wij als politie zeer actief op controleren en verbaliseren”, vervolgt de politie. “Er zijn taxistandplaatsen aangewezen waar taxi’s zich kunnen opstellen. Wel zo eerlijk voor de taxichauffeur die zich aan de regels houdt, om hier in te stappen. In plaats van een taxichauffeur die zich niet aan de regels houdt en op deze wijze klanten afpakt. Wij zullen de komende tijd veelvuldig controleren in de binnenstad”, zo besluit de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Politie Utrecht: ‘Gaan veelvuldig controleren in binnenstad’ | TaxiPro
Foto politieauto.
Taxicontroles

Politie Utrecht: ‘Gaan veelvuldig controleren in binnenstad’

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De politie in Utrecht gaat de komende tijd in de binnenstad veelvuldig controles uitvoeren, om te kijken of taxichauffeurs zich wel aan de regels houden. Dat heeft de politie bekend gemaakt via Instagram. 

“Het valt ons op dat veel taxichauffeurs zich niet houden aan de gestelde regels”, aldus de politie. “Denk hierbij aan het negeren van een rood verkeerslicht, snelheidsovertredingen en het stilstaan op de rijbaan.”

Afpakken

“Het laatste is een feit waar wij als politie zeer actief op controleren en verbaliseren”, vervolgt de politie. “Er zijn taxistandplaatsen aangewezen waar taxi’s zich kunnen opstellen. Wel zo eerlijk voor de taxichauffeur die zich aan de regels houdt, om hier in te stappen. In plaats van een taxichauffeur die zich niet aan de regels houdt en op deze wijze klanten afpakt. Wij zullen de komende tijd veelvuldig controleren in de binnenstad”, zo besluit de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.