kinderen, basisschool, vervoer

Ook gemeente Veghel bezuinigt op leerlingenvervoer

VEGHEL – Het gemeentebestuur van Veghel gaat de regeling rond het leerlingenvervoer versoberen. Het gemeentebestuur maakt zich grote zorgen over de toenemende kosten ervan. Over het lopende jaar moet de gemeente 130.000 euro bijpassen, waar 680.000 euro was begroot.

“Die post was al opgehoogd, nadat de daadwerkelijke kosten vorig jaar al een stuk hoger bleken”, verklaart wethouder Caroline van den Elsen in het Brabants Dagblad.

Kosten

De oplopende kosten worden veroorzaakt door een forse toename van het aantal gebruikers van de regeling. Steeds meer kinderen blijken met taxibusjes van en naar school te gaan. Het Veghelse college van B en W zet daarom in op versobering van de regeling.

“Je kunt bijvoorbeeld denken aan vergroting van de zones rondom de scholen waarbinnen vervoer niet wordt aangeboden of gezamenlijke opstapplaatsen. Wat het precies gaat worden, daar ga ik niet over. Ik zie alleen dat de kosten op dit moment uit de hand lopen en dat er iets moet gebeuren”, aldus de wethouder.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.