rechtbank

Opdrachtgever failliet door betalingsachterstand aan taxibedrijf

Een taxibedrijf dat het faillissement aanvraagt van een klant omdat er niet betaald wordt. Het komt niet vaak voor, maar vervoersbedrijf SVL Vervoer zag geen andere uitweg. De rechtbank in Maastricht heeft donderdag Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door Speciaal Vervoer Limburg en zorginstelling Taramanda.

Volgens taxibedrijf SVL heeft SGL nog een rekening openstaan van bijna 1 miljoen euro. SVL weigerde wegens de betalingsachterstand nog taxiritten te maken voor SGL.

Vervoersbedrijf

De Stichting Gehandicaptenzorg Limburg, SGL, die donderdag failliet werd verklaard, werkt voorlopig gewoon door. De stichting heeft inmiddels een ander vervoersbedrijf ingehuurd om de cliënten in Zuid-Limburg naar hun werk en activiteitencentra te brengen. De zorg voor de cliënten komt daardoor niet in het gedrang en ook het personeel wordt voorlopig niet ontslagen.

In overleg met de curator in het faillissement is de tijdelijke voortzetting besloten. De betrokken instanties, waaronder zorgkantoren, het UVW en de banken, hebben daarvoor hun medewerking toegezegd. Het werk gaat in elk geval door zolang het hoger beroep van SGL tegen het uitgesproken faillissement nog niet is behandeld. Dat gebeurt naar verwachting over drie tot vier weken, meldt L1.

Betaling

Verzoeken tot betaling, aanmaningen en juridische procedures hebben niet tot betaling geleid zegt SVL. Ook bedrijven die in opdracht van SVL rijden, zoals City-tax Kerkrade en Taxi Ruijters, Heerlen zijn getroffen door de betalingsachterstand van SGL. Het gaat om het het dagelijkse woon-werkvervoer van cliënten, het zogenaamde activiteitenvervoer en het individuele vervoer.

De actie van SVL is zeer begrijpelijk. De marges in het contractvervoer zijn flinterdun. Als een opdrachtgever de rekeningen niet betaalt, kan dat ertoe leiden dat het taxibedrijf zelf de salarissen niet meer kan betalen. Met allerlei vervelende gevolgen voor het taxibedrijf en haar personeel die daaruit voortkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.