Leerlingenvervoer, Besseling, Bestax, taxi, taxibus, taxichauffeur

Aantal Wmo-ritten Gooi & Vechtstreek stijgt fors, ondanks beperking

Ondanks een beperking van het aantal reizigerskilometers, is het aantal Wmo-taxiritten in de Regio Gooi & Vechtstreek fors toegenomen. Het aantal ritten steeg met bijna 39.000 (17.5%). Dat terwijl reizigers tegenwoordig nog maar 500 zones per jaar mogen afleggen met de taxi. Ook is het oneigenlijk gebruik van de taxi naar werk, dagbestedingsterk teruggedrongen. Met name instellingen zijn hierop aangesproken. Dat meldt het jaarverslag Wmo-taxi 2012, dat door de Regio Gooi & Vechtstreek werd gepubliceerd.

Het nieuwe Wmo-taxicontract dat begin 2012 werd afgesloten en dat gezamenlijk door de regiogemeenten wordt beheerd en op naleving gecontroleerd, levert een veel betere service op, concludeert de regio.

DVG

Met ingang van 1 januari 2012 wordt het contract voor Wmo-vervoer uitgevoerd door De Vier Gewesten (DVG), een combinatie van de vervoerders Besseling, Verhoef en Hop. De aangesloten Gooi & Vechtstreek-gemeenten beheren en controleren het contract gezamenlijk. Voorheen was de Provincie Noord-Holland verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo-taxi vervoer.

DVG voldoet aan de kwaliteitseisen die in het contract zijn opgenomen, meldt het jaarverslag. Het aantal gegronde klachten in 2012 was lager dan in het contract afgesproken. Ook de resultaten van een klanttevredenheidsonderzoek waren positief.

Telefooncentrale

De bereikbaarheid van de telefooncentrale verbeterde sterk en de terugbelservice (een aankondiging dat de klant binnen 10 minuten wordt opgehaald) steeg naar 73%. De taxizuilen die bij ziekenhuizen zijn geplaatst worden ook gewaardeerd. Met een enkele handeling kan bij zo’n zuil een taxi worden besteld.

Wethouder Zierleyn over de gepresenteerde resultaten: “Natuurlijk kan het altijd beter, maar we kunnen tevreden zijn met deze resultaten. De meerwaarde van regionale samenwerking in het contractbeheer is hiermee bewezen. Zowel voor gemeenten als gebruikers is het belangrijk dat we hiermee doorgaan.”

Aantal ritten

“Dat het aantal ritten in het eerste jaar van het nieuwe contract is toegenomen is opmerkelijk te noemen”, meldt het jaarverslag. “Omdat bij de start van een nieuw contract er veel fout kan gaan. Het aantal problemen is echter beperkt gebleven. Dat zegt iets over de kwaliteit van de dienstverlening van de nieuwe vervoerders.”

“Geconstateerd mag worden dat de onvrede bij de gebruikers aanzienlijk minder is dan onder het oude contract. De nieuwe vervoerders, Besseling, Hop en Verhoef, presteren beter dan de voormalig vervoerder.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Aantal Wmo-ritten Gooi & Vechtstreek stijgt fors, ondanks beperking”

ginie rust|18.07.13|11:18

Chauffeur met een cowboyhoed op. hoe is het mogelijk!!!

Aantal Wmo-ritten Gooi & Vechtstreek stijgt fors, ondanks beperking | TaxiPro
Leerlingenvervoer, Besseling, Bestax, taxi, taxibus, taxichauffeur

Aantal Wmo-ritten Gooi & Vechtstreek stijgt fors, ondanks beperking

Ondanks een beperking van het aantal reizigerskilometers, is het aantal Wmo-taxiritten in de Regio Gooi & Vechtstreek fors toegenomen. Het aantal ritten steeg met bijna 39.000 (17.5%). Dat terwijl reizigers tegenwoordig nog maar 500 zones per jaar mogen afleggen met de taxi. Ook is het oneigenlijk gebruik van de taxi naar werk, dagbestedingsterk teruggedrongen. Met name instellingen zijn hierop aangesproken. Dat meldt het jaarverslag Wmo-taxi 2012, dat door de Regio Gooi & Vechtstreek werd gepubliceerd.

Het nieuwe Wmo-taxicontract dat begin 2012 werd afgesloten en dat gezamenlijk door de regiogemeenten wordt beheerd en op naleving gecontroleerd, levert een veel betere service op, concludeert de regio.

DVG

Met ingang van 1 januari 2012 wordt het contract voor Wmo-vervoer uitgevoerd door De Vier Gewesten (DVG), een combinatie van de vervoerders Besseling, Verhoef en Hop. De aangesloten Gooi & Vechtstreek-gemeenten beheren en controleren het contract gezamenlijk. Voorheen was de Provincie Noord-Holland verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo-taxi vervoer.

DVG voldoet aan de kwaliteitseisen die in het contract zijn opgenomen, meldt het jaarverslag. Het aantal gegronde klachten in 2012 was lager dan in het contract afgesproken. Ook de resultaten van een klanttevredenheidsonderzoek waren positief.

Telefooncentrale

De bereikbaarheid van de telefooncentrale verbeterde sterk en de terugbelservice (een aankondiging dat de klant binnen 10 minuten wordt opgehaald) steeg naar 73%. De taxizuilen die bij ziekenhuizen zijn geplaatst worden ook gewaardeerd. Met een enkele handeling kan bij zo’n zuil een taxi worden besteld.

Wethouder Zierleyn over de gepresenteerde resultaten: “Natuurlijk kan het altijd beter, maar we kunnen tevreden zijn met deze resultaten. De meerwaarde van regionale samenwerking in het contractbeheer is hiermee bewezen. Zowel voor gemeenten als gebruikers is het belangrijk dat we hiermee doorgaan.”

Aantal ritten

“Dat het aantal ritten in het eerste jaar van het nieuwe contract is toegenomen is opmerkelijk te noemen”, meldt het jaarverslag. “Omdat bij de start van een nieuw contract er veel fout kan gaan. Het aantal problemen is echter beperkt gebleven. Dat zegt iets over de kwaliteit van de dienstverlening van de nieuwe vervoerders.”

“Geconstateerd mag worden dat de onvrede bij de gebruikers aanzienlijk minder is dan onder het oude contract. De nieuwe vervoerders, Besseling, Hop en Verhoef, presteren beter dan de voormalig vervoerder.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Aantal Wmo-ritten Gooi & Vechtstreek stijgt fors, ondanks beperking”

ginie rust|18.07.13|11:18

Chauffeur met een cowboyhoed op. hoe is het mogelijk!!!