regiotaxi, deeltaxi, tarief

Heibel om aanbesteding regiotaxi Utrecht

De plannen van de provincie om regiotaxi Utrecht te gunnen aan het bedrijf Willemsen de Koning, stuit op weerstand. Vakbond FNV vreest dat de lagere prijs van het vervoer ten koste gaat van kwaliteit en werkgelegenheid. De afgelopen tijd zijn 2.500 handtekeningen verzameld van gebruikers en chauffeurs. Woensdag werden de steunbetuigingen aangeboden aan de provincie Utrecht. Willemsen de Koning is zich van geen kwaad bewust.

De vakbond, chauffeurs en gebruikers willen de provincie op het hart drukken dat kwaliteit essentieel is. Ook benadrukken de actievoerders dat de regiotaxi moet worden uitgevoerd door ervaren chauffeurs.

Ervaring

Het vervoer was in handen van de bedrijven Schoonhoven-Buytendijk, Hoek Vervoer, Verbree en Van der Pol. “Dat zijn de vier beste taxibedrijven van Utrecht”, aldus een FNV-woordvoerder. “We vrezen dat door de keuze voor de goedkopere vervoerder de kwaliteit van de regiotaxi achteruit gaat.” De bond vreest dat doorgewinterde chauffeurs plaats moeten maken voor goedkopere krachten met minder ervaring.

De keuze voor het Arnhemse bedrijf is niet definitief. De procedure loopt nog. Wanneer de kogel door de kerk gaat, is nog niet bekend. “Daarom willen we niet op de muziek vooruit lopen”, reageert een woordvoerder van Willemsen de Koning. “We begrijpen ook niet waarom de bond denkt dat we met minder ervaren chauffeurs gaan werken. We zijn van plan ons gewoon aan de cao te houden. Ook worden we gecontroleerd, mochten ons bedrijf de opdracht daadwerkelijk krijgen.”

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Heibel om aanbesteding regiotaxi Utrecht”

Ada Hollandia|18.09.13|23:20

Ze begrijpen niet waarom de bond denkt dat er minder ervaren chauffeurs ingezet gaan worden??!!
Om de doodeenvoudige rede dat die goedkoper zijn “duh”, Denkt WDK dat we met zijn allen achterlijk zijn??
En zijn ze van plan om zich aan het CAO te houden????
Dat zal dan voor het eerst zijn….laat me niet lachen WDK, ik maak het nog DAGELIJKS mee dat jullie zich niet aan het CAO houden!!!!
Ik hoop dus ook ECHT dat die vier taxibedrijven het mogen blijven rijden! PROVINCIE: DENK EERST NA!!

Heibel om aanbesteding regiotaxi Utrecht | TaxiPro
regiotaxi, deeltaxi, tarief

Heibel om aanbesteding regiotaxi Utrecht

De plannen van de provincie om regiotaxi Utrecht te gunnen aan het bedrijf Willemsen de Koning, stuit op weerstand. Vakbond FNV vreest dat de lagere prijs van het vervoer ten koste gaat van kwaliteit en werkgelegenheid. De afgelopen tijd zijn 2.500 handtekeningen verzameld van gebruikers en chauffeurs. Woensdag werden de steunbetuigingen aangeboden aan de provincie Utrecht. Willemsen de Koning is zich van geen kwaad bewust.

De vakbond, chauffeurs en gebruikers willen de provincie op het hart drukken dat kwaliteit essentieel is. Ook benadrukken de actievoerders dat de regiotaxi moet worden uitgevoerd door ervaren chauffeurs.

Ervaring

Het vervoer was in handen van de bedrijven Schoonhoven-Buytendijk, Hoek Vervoer, Verbree en Van der Pol. “Dat zijn de vier beste taxibedrijven van Utrecht”, aldus een FNV-woordvoerder. “We vrezen dat door de keuze voor de goedkopere vervoerder de kwaliteit van de regiotaxi achteruit gaat.” De bond vreest dat doorgewinterde chauffeurs plaats moeten maken voor goedkopere krachten met minder ervaring.

De keuze voor het Arnhemse bedrijf is niet definitief. De procedure loopt nog. Wanneer de kogel door de kerk gaat, is nog niet bekend. “Daarom willen we niet op de muziek vooruit lopen”, reageert een woordvoerder van Willemsen de Koning. “We begrijpen ook niet waarom de bond denkt dat we met minder ervaren chauffeurs gaan werken. We zijn van plan ons gewoon aan de cao te houden. Ook worden we gecontroleerd, mochten ons bedrijf de opdracht daadwerkelijk krijgen.”

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Heibel om aanbesteding regiotaxi Utrecht”

Ada Hollandia|18.09.13|23:20

Ze begrijpen niet waarom de bond denkt dat er minder ervaren chauffeurs ingezet gaan worden??!!
Om de doodeenvoudige rede dat die goedkoper zijn “duh”, Denkt WDK dat we met zijn allen achterlijk zijn??
En zijn ze van plan om zich aan het CAO te houden????
Dat zal dan voor het eerst zijn….laat me niet lachen WDK, ik maak het nog DAGELIJKS mee dat jullie zich niet aan het CAO houden!!!!
Ik hoop dus ook ECHT dat die vier taxibedrijven het mogen blijven rijden! PROVINCIE: DENK EERST NA!!