Zorgkoepel weigert taxibedrijf te betalen na fraude-beschuldiging

Zorgkoepel Alliade heeft een geschil met taxibedrijf Oenema uit Heerenveen. Alliade weigert een laatste bedrag van een half miljoen euro te betalen omdat Oenema mogelijk zou hebben gesjoemeld met declaraties in het taxivervoer. Komende week dient een kort geding om inzicht in de taxirittenadministratie af te dwingen.

Oenema verloor de opdracht onlangs aan taxibedrijf Klomp. Die heeft veel minder tijd nodig om de ritten uit te voeren dan Oenema altijd opgaf. De zorgkoepel, waartoe onder meer Talant behoort, wil dat Oenema alle rittenstaten van de afgelopen vijf jaar ter inzage geeft, om de rittijden te controleren.

Taxibedrijf

Maar het Friese taxibedrijf weigert dit. Verder wil het bedrijf ook geen commentaar leveren. Maar Oenema bevestigt wel dat er een rechtszaak is aangespannen vanwege een betalingsverschil, zo meldt de LC.

De zorgkoepel heeft eenr advocatenbureau ingeschakeld voor de rechtszaak. Die constateerde ‘significante verschillen’ tussen de declaraties van oudgediende Oenema en nieuwkomer Klomp, waardoor de betaling voorlopig is stopgezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Zorgkoepel weigert taxibedrijf te betalen na fraude-beschuldiging”

Paul Dijkhuizen|09.10.14|15:02

Vraag me af of bij de zorgkoepel zelf wél alle declaraties precies kloppen, daar zal misschien hier en daar ook wel eens een half uurtje extra voor een cliënt zijn gedeclareerd? Misschien daar eerst maar eens een onderzoekje starten?

Zorgkoepel weigert taxibedrijf te betalen na fraude-beschuldiging | TaxiPro

Zorgkoepel weigert taxibedrijf te betalen na fraude-beschuldiging

Zorgkoepel Alliade heeft een geschil met taxibedrijf Oenema uit Heerenveen. Alliade weigert een laatste bedrag van een half miljoen euro te betalen omdat Oenema mogelijk zou hebben gesjoemeld met declaraties in het taxivervoer. Komende week dient een kort geding om inzicht in de taxirittenadministratie af te dwingen.

Oenema verloor de opdracht onlangs aan taxibedrijf Klomp. Die heeft veel minder tijd nodig om de ritten uit te voeren dan Oenema altijd opgaf. De zorgkoepel, waartoe onder meer Talant behoort, wil dat Oenema alle rittenstaten van de afgelopen vijf jaar ter inzage geeft, om de rittijden te controleren.

Taxibedrijf

Maar het Friese taxibedrijf weigert dit. Verder wil het bedrijf ook geen commentaar leveren. Maar Oenema bevestigt wel dat er een rechtszaak is aangespannen vanwege een betalingsverschil, zo meldt de LC.

De zorgkoepel heeft eenr advocatenbureau ingeschakeld voor de rechtszaak. Die constateerde ‘significante verschillen’ tussen de declaraties van oudgediende Oenema en nieuwkomer Klomp, waardoor de betaling voorlopig is stopgezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Zorgkoepel weigert taxibedrijf te betalen na fraude-beschuldiging”

Paul Dijkhuizen|09.10.14|15:02

Vraag me af of bij de zorgkoepel zelf wél alle declaraties precies kloppen, daar zal misschien hier en daar ook wel eens een half uurtje extra voor een cliënt zijn gedeclareerd? Misschien daar eerst maar eens een onderzoekje starten?