regiotaxi, overijssel, willemsen de koning

Overijssel verlengt contract Regiotaxi Salland met WdK

De provincie Overijssel heeft het contract met Willemsen de Koning voor de Regiotaxi Salland verlengd tot 1 januari 2017. Deze aanbesteding is sinds 1 januari 2015 vergund met een looptijd van slechts één jaar omdat de provincie eerst de ontwikkelingen omtrent de nieuwe wmo en awbz wilde afwachten. De provincie is tevreden over Willemsen de Koning en verlengt het contract met één jaar.

“De provincie Overijssel heeft aangegeven te willen verlengen omdat Willemsen de Koning een betrouwbare, transparante vervoerder is die meedenkt over de toekomstige mobiliteitsmogelijkheden”, vertelt Gerhard Breedveld van Willemsen de Koning.

Implementatie

“De implementatie is nagenoeg vlekkeloos verlopen. Uit klantenonderzoek is gebleken dat vooral de warme terugbelfunctie goed wordt gewaardeerd door de reizigers. Het contact met de Provincie Overijssel en gemeenten is erg prettig. Zien we dat er in de operatie iets verbeterd kan worden dan bespreken we dit en wordt het gelijk opgepakt.”

Voor de chauffeurs is deze verlenging een grote opsteker, zegt Breedveld. “Het bewijs dat ze hun werk goed doen.” Willemsen de Koning is erg tevreden met de huidige poule chauffeurs. “Bij iedere overgang van het vervoerscontract ontstaat er weer een stukje onzekerheid onder de medewerkers. Door continue goed te communiceren en alles bespreekbaar te maken zien we dat de betrokkenheid hoog is en nog steeds toe neemt.”

Mobiliteit

De verwachting is dat de in het laatste kwartaal van 2015 een plan zal worden gepresenteerd voor de toekomstige mobiliteitsmogelijkheden. Zonder de provincie als grotere partner lijkt het voor de gemeenten niet haalbaar de regiotaxi voort te zetten. De gemeenten zijn ondertussen nog met de provincie, inwoners en maatschappelijke organisaties in gesprek om te bekijken welke alternatieven er al zijn en welke alternatieven vanuit de samenleving ontwikkeld kunnen worden om te voorzien in de vervoersbehoefte van kwetsbare en beperkte inwoners.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Overijssel verlengt contract Regiotaxi Salland met WdK”

Marcel Hoogeband|10.07.15|13:05

Top. geweldig nieuws voor een geweldige groep chauffeurs.
Zij zijn toch degenen die het geflikt hebben na de moeizame en chaotisch overname vorig jaar.
Nu hopen dat ze ook na 2016 een baan hebben.

Overijssel verlengt contract Regiotaxi Salland met WdK | TaxiPro
regiotaxi, overijssel, willemsen de koning

Overijssel verlengt contract Regiotaxi Salland met WdK

De provincie Overijssel heeft het contract met Willemsen de Koning voor de Regiotaxi Salland verlengd tot 1 januari 2017. Deze aanbesteding is sinds 1 januari 2015 vergund met een looptijd van slechts één jaar omdat de provincie eerst de ontwikkelingen omtrent de nieuwe wmo en awbz wilde afwachten. De provincie is tevreden over Willemsen de Koning en verlengt het contract met één jaar.

“De provincie Overijssel heeft aangegeven te willen verlengen omdat Willemsen de Koning een betrouwbare, transparante vervoerder is die meedenkt over de toekomstige mobiliteitsmogelijkheden”, vertelt Gerhard Breedveld van Willemsen de Koning.

Implementatie

“De implementatie is nagenoeg vlekkeloos verlopen. Uit klantenonderzoek is gebleken dat vooral de warme terugbelfunctie goed wordt gewaardeerd door de reizigers. Het contact met de Provincie Overijssel en gemeenten is erg prettig. Zien we dat er in de operatie iets verbeterd kan worden dan bespreken we dit en wordt het gelijk opgepakt.”

Voor de chauffeurs is deze verlenging een grote opsteker, zegt Breedveld. “Het bewijs dat ze hun werk goed doen.” Willemsen de Koning is erg tevreden met de huidige poule chauffeurs. “Bij iedere overgang van het vervoerscontract ontstaat er weer een stukje onzekerheid onder de medewerkers. Door continue goed te communiceren en alles bespreekbaar te maken zien we dat de betrokkenheid hoog is en nog steeds toe neemt.”

Mobiliteit

De verwachting is dat de in het laatste kwartaal van 2015 een plan zal worden gepresenteerd voor de toekomstige mobiliteitsmogelijkheden. Zonder de provincie als grotere partner lijkt het voor de gemeenten niet haalbaar de regiotaxi voort te zetten. De gemeenten zijn ondertussen nog met de provincie, inwoners en maatschappelijke organisaties in gesprek om te bekijken welke alternatieven er al zijn en welke alternatieven vanuit de samenleving ontwikkeld kunnen worden om te voorzien in de vervoersbehoefte van kwetsbare en beperkte inwoners.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Overijssel verlengt contract Regiotaxi Salland met WdK”

Marcel Hoogeband|10.07.15|13:05

Top. geweldig nieuws voor een geweldige groep chauffeurs.
Zij zijn toch degenen die het geflikt hebben na de moeizame en chaotisch overname vorig jaar.
Nu hopen dat ze ook na 2016 een baan hebben.