Wim Jansen en Marco van Gerwen, Jansen Taxi, Taxi Van Gerwen, taxibedrijf, overname

Van Gerwen maakt doorstart met failliet Jansen Taxi

Het failliet verklaarde taxibedrijf Jansen Taxi maakt een doorstart bij de Van Gerwen Groep. Het taxibedrijf is nu geheel overgenomen door Van Gerwen Taxi en zal worden geintegreerd in dit taxibedrijf. Daardoor blijven de banen van 97 van de 121 medewerkers van Jansen behouden. Dat meldt Van Gerwen-eigenaar Marco van Gerwen.

Jansen Taxi uit Nuenen werd vorige maand failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Het bedrijf verzorgt vervoer in de regio Eindhoven voor grote klanten zoals gemeenten, zorgverzekeraars en scholen. Jansen had een schuld van 1,5 tot 2 miljoen euro. De merknaam en het telefoonnummer van Jansen taxi waren al in het bezit van Van Gerwen.

Doorstart

Curator Hoppenbrouwers liet eerder weten dat tien bedrijven interesse hadden getoond in het overnemen van de boedel, maar dat er slechts twee daadwerkelijk een bod hadden uitgebracht. Een van hen alleen op de bezittingen van het bedrijf, Van Gerwen op het bedrijf inclusief een deel van het personeel.

“De prijs en ook het aantal over te nemen chauffeurs heeft de doorslag gegeven voor de curatoren om met Van Gerwen in zee te gaan”, laat eigenaar Van Gerwen weten. Hij zegt ook dat al het vervoer in de tussentijd gewoon is doorgegaan en ook nu gewoon door zal lopen.

Door de overname blijft het aantal medewerkers van het taxibedrijf dat zijn baan verliest beperkt tot 24.

Lees ook: Recent overgenomen Jansen Taxi uit Nuenen failliet

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

5 reacties op “Van Gerwen maakt doorstart met failliet Jansen Taxi”

Jeroen Stapper|18.12.15|07:27

Fijn dat Van Gerwen alle schulden van het leeg gemolken Jansen Taxi betaalt. Daar zullen de schuldeisers blij mee zijn. En de curator is hier ook heel blij mee. Dat dat allemaal kan in Nederland is toch mooi hè!

Jeroen Stapper|18.12.15|07:31

“De prijs en ook het aantal over te nemen chauffeurs heeft de doorslag gegeven voor de curatoren om met Van Gerwen in zee te gaan”, laat eigenaar Van Gerwen weten.
Is dat niet als de slager die zijn eigen vlees keurt? Is er nu niemand die hier iets raar aan vind?

Johan Keurhorst|18.12.15|12:04

Eerst alle kosten/schulden wegpoetsen, personeels bestand uitdunnen en weer voor weinig terug kopen

Albert van Kerkhoff|19.12.15|09:16

Johan Keurhorst, dat hoeft niet. Gerwen, en overige bedrijven, hadden ook niets hoeven te doen. Gewoon andere kant op kijken en wachten tot het “werk” dat in Jansen bv zat vanzelf opnieuw op de markt gebracht zou worden. Het enige verschil is dan, als Gerwen en overige de andere kant op kijken, dat het “werk” stil komt te liggen.

Johan Keurhorst|19.12.15|14:41

Zou kunnen Albert, maar dan liep van Gerwen wel het risico een redelijk groot vervoersgebied kwijt te raken, hij heeft nu zeker niet te veel betaald.