Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Vier Utrechtse gemeenten besteden leerlingenvervoer opnieuw aan

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

De gemeenten Montfoort, Nieuwegein, Lopik en IJsselstein besteden voor een periode van tenminste drie jaar opnieuw hun leerlingenvervoer aan. Het betreft het vervoer van op dit moment zo’n 450 scholieren. De gemeenten willen graag met één vervoerder in zee.

Het huidige aantal van 450 leerlingen is niet gegarandeerd en kan tijdens de looptijd van de vervoerscontracten veranderen, ook door maatregelen die met dat doel worden genomen. Het leerlingenvervoer van de vier gemeenten wordt in één perceel aanbesteed. Het contract moet gaan lopen van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2022, dus drie jaar. Daarna zijn nog twee verlengingen van elk een jaar mogelijk. Als de gemeenten samen tot die verlenging besluiten, dan moet de opdrachtnemer door met het werk. Stapt één van de gemeenten uit het contract, dan heeft de vervoerder wel het recht om de samenwerking op te zeggen.

Plan van aanpak

In de beoordeling van de inschrijvingen wordt de prijs voor 40 procent meegewogen; kwaliteit telt dus voor 60 procent mee. Kwaliteit is in dit bestek opgedeeld in zes elementen. Daaronder zijn het plan van aanpak voor de uitvoering en een gedetailleerd beleid voor het opleiden van medewerkers. Andere criteria zijn visie en maatregelen op het gebied van social return en milieu. Per element verschilt het aantal punten dat kan worden verdiend: van 25 voor milieu tot 250 voor het plan voor de uitvoering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.