Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Chauffeurs zorgvervoer vanaf tweede kwartaal gevaccineerd

Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Chauffeurs in het zorgvervoer behoren niet tot de zorgmedewerkers die als eerste gevaccineerd worden. Waarschijnlijk komen zij vanaf het tweede kwartaal aan de beurt, wanneer alle ‘overige zorgmedewerkers’ een vaccin tegen corona kunnen krijgen.

In de sector zorgvervoer vragen veel chauffeurs en ondernemers zich af wanneer zij in aanmerking komen om gevaccineerd te worden, omdat het immers vaak vervoer van kwetsbare mensen betreft waar zij zich mee bezighouden. In de plannen voor inenting staat bovendien dat mensen die actief zijn in de wmo-ondersteuning vallen in de groep die als eerste gevaccineerd kan worden. Het ministerie van Volksgezondheid heeft brancheorganisatie KNV inmiddels laten weten dat de chauffeurs in het zorgvervoer en huisartsenpostvervoer niet tot deze groep behoren.

Thuiswonenden 60-75 jaar

Wel vallen zij volgens het ministerie in de groep ‘overige zorgverleners’. Die kan vanaf april worden ingeënt, uitgaande van het huidige stroomschema voor de vaccinaties. KNV merkt wel op dat chauffeurs door persoonlijke omstandigheden mogelijk toch eerder aan de beurt zijn. Relatief veel chauffeurs in het doelgroepenvervoer zijn immers 60 jaar of ouder, en de groep thuiswonenden van 60 tot 75 jaar komt vanaf maart al in aanmerking voor vaccinatie. Wat wel meespeelt is dat dit nu de plannen zijn, die door omstandigheden nog kunnen veranderen. Bij de huidige stand van zaken zullen de meeste chauffeurs in het zorgvervoer echter niet voor het tweede kwartaal gevaccineerd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Chauffeurs zorgvervoer vanaf tweede kwartaal gevaccineerd | TaxiPro
Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Chauffeurs zorgvervoer vanaf tweede kwartaal gevaccineerd

Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Chauffeurs in het zorgvervoer behoren niet tot de zorgmedewerkers die als eerste gevaccineerd worden. Waarschijnlijk komen zij vanaf het tweede kwartaal aan de beurt, wanneer alle ‘overige zorgmedewerkers’ een vaccin tegen corona kunnen krijgen.

In de sector zorgvervoer vragen veel chauffeurs en ondernemers zich af wanneer zij in aanmerking komen om gevaccineerd te worden, omdat het immers vaak vervoer van kwetsbare mensen betreft waar zij zich mee bezighouden. In de plannen voor inenting staat bovendien dat mensen die actief zijn in de wmo-ondersteuning vallen in de groep die als eerste gevaccineerd kan worden. Het ministerie van Volksgezondheid heeft brancheorganisatie KNV inmiddels laten weten dat de chauffeurs in het zorgvervoer en huisartsenpostvervoer niet tot deze groep behoren.

Thuiswonenden 60-75 jaar

Wel vallen zij volgens het ministerie in de groep ‘overige zorgverleners’. Die kan vanaf april worden ingeënt, uitgaande van het huidige stroomschema voor de vaccinaties. KNV merkt wel op dat chauffeurs door persoonlijke omstandigheden mogelijk toch eerder aan de beurt zijn. Relatief veel chauffeurs in het doelgroepenvervoer zijn immers 60 jaar of ouder, en de groep thuiswonenden van 60 tot 75 jaar komt vanaf maart al in aanmerking voor vaccinatie. Wat wel meespeelt is dat dit nu de plannen zijn, die door omstandigheden nog kunnen veranderen. Bij de huidige stand van zaken zullen de meeste chauffeurs in het zorgvervoer echter niet voor het tweede kwartaal gevaccineerd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.