Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Vanaf 1 januari weer maximum aantal passagiers in wmo-taxi

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

KNV Zorgvervoer en Taxi heeft samen met de vakbonden de zorgvervoerprotocollen aangepast. De belangrijkste verandering is het opnieuw invoeren van de maximale bezettingsgraad van twee derde in de wmo-taxi. 

De aanpassingen zijn gedaan naar aanleiding van de meest recente coronamaatregelen en het advies over zorgvervoer van het RIVM. De invoering van de maximumcapaciteit van twee derde stond eerder ook al in de protocollen, maar werd in september opgeheven. In het aangepaste protocol zal een uitzondering op deze regel gelden voor passagiers uit eenzelfde woonsetting.

Kinderen met verkoudheidsklachten toegestaan

Ook het leerlingenvervoerprotocol is aangepast. Zo mogen vier- tot twaalfjarigen met verkoudheidsklachten mee met de taxi, indien ze een zelftest hebben gedaan met een negatieve uitslag. Hiermee wordt het testbeleid zoals dat sinds 3 december geldt gevolgd. In het sectorprotocol leerlingenvervoer is de maximumcapaciteit niet verlaagd.

De gewijzigde protocollen gaan op 1 januari 2022 in, maar indien mogelijk wordt verzocht om hier al eerder naar te handelen. Midden januari zullen de protocollen heroverwogen worden. Alle aanpassingen zijn hier terug te vinden.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Vanaf 1 januari weer maximum aantal passagiers in wmo-taxi | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Vanaf 1 januari weer maximum aantal passagiers in wmo-taxi

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

KNV Zorgvervoer en Taxi heeft samen met de vakbonden de zorgvervoerprotocollen aangepast. De belangrijkste verandering is het opnieuw invoeren van de maximale bezettingsgraad van twee derde in de wmo-taxi. 

De aanpassingen zijn gedaan naar aanleiding van de meest recente coronamaatregelen en het advies over zorgvervoer van het RIVM. De invoering van de maximumcapaciteit van twee derde stond eerder ook al in de protocollen, maar werd in september opgeheven. In het aangepaste protocol zal een uitzondering op deze regel gelden voor passagiers uit eenzelfde woonsetting.

Kinderen met verkoudheidsklachten toegestaan

Ook het leerlingenvervoerprotocol is aangepast. Zo mogen vier- tot twaalfjarigen met verkoudheidsklachten mee met de taxi, indien ze een zelftest hebben gedaan met een negatieve uitslag. Hiermee wordt het testbeleid zoals dat sinds 3 december geldt gevolgd. In het sectorprotocol leerlingenvervoer is de maximumcapaciteit niet verlaagd.

De gewijzigde protocollen gaan op 1 januari 2022 in, maar indien mogelijk wordt verzocht om hier al eerder naar te handelen. Midden januari zullen de protocollen heroverwogen worden. Alle aanpassingen zijn hier terug te vinden.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.