Noot leerlingenvervoer

Vier gemeenten in Leidse regio gunnen doelgroepenvervoer aan Noot

Foto: Noot

De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben het leerlingen- en jeugdwetvervoer en het vervoer voor personen van en naar de Leidse sociale werkvoorziening DZB gegund aan Noot. Het contract gaat op 1 augustus in en loopt zeker vier jaar.

De opdracht is opgedeeld in drie percelen, voor elk type vervoer één. Er maken momenteel 348 leerlingen gebruik van het leerlingenvervoer, 34 van het jeugdwetvervoer en 27 mensen van het vervoer van en naar DZB. De opdrachtgever had het voornemen om het leerlingen- en jeugdwetvervoer aan eenzelfde inschrijver te gunnen en een aparte overeenkomst af te sluiten voor het DZB-vervoer. Hier is met de gunning van alle percelen aan Noot niet aan voldaan.

Inschrijvingen werden beoordeeld op kwaliteit en prijs. Kwaliteit, bestaande uit duurzaamheid, de implementatie van de opdracht, communicatie, de kwaliteit voor de reiziger en de werving, selectie en behoud van kwalitatief goed personeel, woog hierbij voor 25 procent mee en prijs voor 75 procent. Voor zowel het leerlingen- als het jeugdwetvervoer kwamen zeven inschrijvingen binnen en drie voor het vervoer van personen van DZB.

60 procent van de kilometers zero emissie

Noot kwam bij alle drie de percelen als beste uit de bus en zal 1 augustus van start gaan met het vervoer. Na de vaste looptijd van vier jaar kan het contract nog eens met twee jaar worden verlengd door de opdrachtgever. Per 1 januari 2023 moet 60 procent van de voertuigkilometers met elektrische voertuigen of voertuigen op waterstof worden gereden. Het rolstoelvervoer is hierbij uitgezonderd. Dit vervoer moet per 2023 minimaal aan de Euro-6 norm voldoen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Vier gemeenten in Leidse regio gunnen doelgroepenvervoer aan Noot | TaxiPro
Noot leerlingenvervoer

Vier gemeenten in Leidse regio gunnen doelgroepenvervoer aan Noot

Foto: Noot

De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben het leerlingen- en jeugdwetvervoer en het vervoer voor personen van en naar de Leidse sociale werkvoorziening DZB gegund aan Noot. Het contract gaat op 1 augustus in en loopt zeker vier jaar.

De opdracht is opgedeeld in drie percelen, voor elk type vervoer één. Er maken momenteel 348 leerlingen gebruik van het leerlingenvervoer, 34 van het jeugdwetvervoer en 27 mensen van het vervoer van en naar DZB. De opdrachtgever had het voornemen om het leerlingen- en jeugdwetvervoer aan eenzelfde inschrijver te gunnen en een aparte overeenkomst af te sluiten voor het DZB-vervoer. Hier is met de gunning van alle percelen aan Noot niet aan voldaan.

Inschrijvingen werden beoordeeld op kwaliteit en prijs. Kwaliteit, bestaande uit duurzaamheid, de implementatie van de opdracht, communicatie, de kwaliteit voor de reiziger en de werving, selectie en behoud van kwalitatief goed personeel, woog hierbij voor 25 procent mee en prijs voor 75 procent. Voor zowel het leerlingen- als het jeugdwetvervoer kwamen zeven inschrijvingen binnen en drie voor het vervoer van personen van DZB.

60 procent van de kilometers zero emissie

Noot kwam bij alle drie de percelen als beste uit de bus en zal 1 augustus van start gaan met het vervoer. Na de vaste looptijd van vier jaar kan het contract nog eens met twee jaar worden verlengd door de opdrachtgever. Per 1 januari 2023 moet 60 procent van de voertuigkilometers met elektrische voertuigen of voertuigen op waterstof worden gereden. Het rolstoelvervoer is hierbij uitgezonderd. Dit vervoer moet per 2023 minimaal aan de Euro-6 norm voldoen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.