politie

Politie houdt overvallers aan dankzij beveiliging in taxi

ROTTERDAM –  De politie heeft dinsdagmorgen twee gewapende mannen aangehouden, terwijl zij een taxichauffeur van de Rotterdamse Taxi Centrale probeerden te overvallen. Hierbij zijn twee waarschuwingsschoten gelost.

Rond tien over 6 kreeg de politie melding van een overval op een taxi. Via een directe lijn vanuit de taxi kon politiepersoneel van de meldkamer live meeluisteren en auto’s naar de Peppelweg sturen.

Taxi

De taxi reed van de Asserweg richting de Peppelweg. Op de Peppelweg werd de chauffeur gedwongen te pinnen. Toen de chauffeur met de twee overvallers richting de pinautomaat liep, kon de chauffeur ontkomen aan de overvallers.

De politie was al ter plaatse en hield de twee overvallers direct aan. Daarbij zijn twee waarschuwingsschoten gelost. De overvallers, twee Rotterdammer van 34 en 31, zijn overgebracht naar het politiebureau. Er is een vuurwapen in beslag genomen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.