TTO, Rotterdam, Toegelaten Taxi Organisatie, vergunning, taxi, taxichauffeur

Eerste zes Rotterdamse TTO taxi-vergunningen uitgereikt

De eerste Rotterdamse TTO’s (Toegelaten Taxi Organisatie) hebben hun vergunning gekregen uit handen van de gemeente Rotterdam. Verkeerswethouder Jeannette Baljeu reikte dinsdag 17 december de eerste TTO-vergunningen uit aan de voorzitters van de zes inmiddels goedgekeurde TTO’s. Er is nog één aanvraag voor een TTO-vergunning in behandeling.

Per 1 januari 2014 moeten alle taxi’s in Rotterdam zijn aangesloten bij een officieel geregistreerde taxigroep ofwel Toegelaten Taxiorganisatie (TTO). Het uitgangspunt van de nieuwe regels voor de taxibranche is dat de taxiklant betere service en kwaliteit krijgt en op een veilige en betrouwbare manier wordt vervoerd in Rotterdam.

Groepsvorming

De verplichte groepsvorming houdt in dat TTO’s moeten bestaan uit minimaal 35 chauffeurs (met RTX-vergunning) en 25 voertuigen. De TTO’s moeten beschikken over een eigen groepsreglement welke een klachtenprotocol, sanctieprotocol en controleprotocol moeten bevatten.

Door interne kwaliteitscontroles en mistery guest-ritten uit te voeren worden aangesloten taxichauffeurs gecontroleerd. Hiermee draagt de branche grotendeels zelf de verantwoordelijkheid voor goed taxivervoer. De nieuwe regels gelden voor de opstapmarkt, dat wil zeggen voor het taxivervoer vanaf een vaste standplaats en voor het aanhouden van een taxi op straat.

Daklicht

Groepsvorming biedt taxiorganisaties de mogelijkheid om een reputatie op te bouwen. Door groepsvorming te koppelen aan herkenbaarheideisen aan het daklicht en taxi’s een uniek nummer te laten voeren, kunnen klant en handhaver de chauffeurs beter herkennen.

De volgende voorzitters van de goedgekeurde TTO’s hebben hun vergunning ontvangen:

 • Mike van Wanum: taxicentrale St. Job
 • Homayoen Ahmadzai: Oranje Taxi Centrale (OTC)
 • Abderrahim Mbarki: Maasstad Taxi Centrale (MTC)
 • Ergun Duran: Regio Taxi Rotterdam (RTR)
 • René de Wit: Rotterdamse Taxi Onderneming (RTO)
 • Sjaak de Winter: Rotterdamse Taxi Centrale (RTC)

Lees ook: Rotterdam verwacht ruim 1200 taxichauffeurs bij 8 TTO’s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Eerste zes Rotterdamse TTO taxi-vergunningen uitgereikt | TaxiPro
TTO, Rotterdam, Toegelaten Taxi Organisatie, vergunning, taxi, taxichauffeur

Eerste zes Rotterdamse TTO taxi-vergunningen uitgereikt

De eerste Rotterdamse TTO’s (Toegelaten Taxi Organisatie) hebben hun vergunning gekregen uit handen van de gemeente Rotterdam. Verkeerswethouder Jeannette Baljeu reikte dinsdag 17 december de eerste TTO-vergunningen uit aan de voorzitters van de zes inmiddels goedgekeurde TTO’s. Er is nog één aanvraag voor een TTO-vergunning in behandeling.

Per 1 januari 2014 moeten alle taxi’s in Rotterdam zijn aangesloten bij een officieel geregistreerde taxigroep ofwel Toegelaten Taxiorganisatie (TTO). Het uitgangspunt van de nieuwe regels voor de taxibranche is dat de taxiklant betere service en kwaliteit krijgt en op een veilige en betrouwbare manier wordt vervoerd in Rotterdam.

Groepsvorming

De verplichte groepsvorming houdt in dat TTO’s moeten bestaan uit minimaal 35 chauffeurs (met RTX-vergunning) en 25 voertuigen. De TTO’s moeten beschikken over een eigen groepsreglement welke een klachtenprotocol, sanctieprotocol en controleprotocol moeten bevatten.

Door interne kwaliteitscontroles en mistery guest-ritten uit te voeren worden aangesloten taxichauffeurs gecontroleerd. Hiermee draagt de branche grotendeels zelf de verantwoordelijkheid voor goed taxivervoer. De nieuwe regels gelden voor de opstapmarkt, dat wil zeggen voor het taxivervoer vanaf een vaste standplaats en voor het aanhouden van een taxi op straat.

Daklicht

Groepsvorming biedt taxiorganisaties de mogelijkheid om een reputatie op te bouwen. Door groepsvorming te koppelen aan herkenbaarheideisen aan het daklicht en taxi’s een uniek nummer te laten voeren, kunnen klant en handhaver de chauffeurs beter herkennen.

De volgende voorzitters van de goedgekeurde TTO’s hebben hun vergunning ontvangen:

 • Mike van Wanum: taxicentrale St. Job
 • Homayoen Ahmadzai: Oranje Taxi Centrale (OTC)
 • Abderrahim Mbarki: Maasstad Taxi Centrale (MTC)
 • Ergun Duran: Regio Taxi Rotterdam (RTR)
 • René de Wit: Rotterdamse Taxi Onderneming (RTO)
 • Sjaak de Winter: Rotterdamse Taxi Centrale (RTC)

Lees ook: Rotterdam verwacht ruim 1200 taxichauffeurs bij 8 TTO’s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.