TCA, Tesla. Foto: TCA

EK voetbal lijkt weinig op te leveren voor taxibranche

TCA, Tesla. Foto: TCA

Met Amsterdam als een van de elf speelsteden levert het EK voetbal de stad weer extra bezoekers op. Terwijl spoorvervoerder NS hier de vruchten van lijkt te plukken, merken de Amsterdamse taxi’s vooralsnog weinig van het grote evenement. 

Na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Oekraïne worden er nog drie andere wedstrijden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. In verband met de 16.000 bezoekers die er bij elke wedstrijd aanwezig mogen zijn, kondigde de NS vorige week aan dat er tijdens de wedstrijden meer collega’s en extra en langere treinen ingezet worden.

Uit een rondgang van TaxiPro bij Amsterdamse taxiondernemers bleek dat het hen tot nu toe echter weinig extra ritten oplevert. De verwachting was voor velen al niet dat dit het geval zou zijn. “Normaal gesproken zouden we behoorlijk veel profijt hebben van dit soort evenementen”, stelt Taxi Amsterdam Arena. “Er waren bij ons wel iets meer ritten dan normaal op zondag, maar lang niet zoals in de pre-corona situatie.”

Na de wedstrijd de stad in

De eigenaar van Taxi Amsterdam 24 vertelt dat zijn chauffeurs wel bij de ArenA zijn geweest maar dat veel mensen kozen voor een ander vervoermiddel. “Velen kwamen met eigen vervoer of met het openbaar vervoer en dat belemmert het voor ons wel.” Volgens hem missen de taxiondernemers hier bovenop de extra ritten van mensen die na de wedstrijd nog wat gaan drinken in de stad. “Bij belangrijke wedstrijden gingen we vanaf de ArenA veel richting de Nieuwmarkt of het Rembrandtplein. In de loop van de avond hadden we vanaf dat punt dan nog weer ritten naar omliggende steden en dorpen, zoals Purmerend en Burgerdam.”

Het straattaxiwerk begint over het algemeen wel weer lichtjes aan te trekken, stelt hij. “De hoop van de  taxiondernemers is dat ook zij binnenkort weer meer profijt gaan hebben van georganiseerde evenementen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.