Taxi's in Milaan
Experiment

Te veel gedronken? Dan krijg je in Italië een gratis taxi

Taxi's in Milaan. Foto: Shutterstock/Mounir Taha

Kroegtijgers die iets te diep in het glaasje hebben gekeken, kunnen vanaf deze week in Italië gratis gebruikmaken van een taxi. Het plan komt uit de koker van Matteo Salvini en moet het aantal verkeersongevallen drastisch verminderen.

Volgens de Belgische krant het Nieuwsblad vielen er in de eerste helft van dit jaar zeshonderd doden in het Italiaanse verkeer. Eind juli werden er zelfs 35 dodelijke slachtoffers opgetekend in één weekend.

Alcoholtest

Matteo Salvini bedacht, samen met influencers en content creators, een plan om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen. Feestgangers die te veel hebben gedronken om achter het stuur te kruipen, kunnen gratis naar huis worden gebracht door een taxi. “Het idee voorziet in de betaling van het vervoer voor diegenen die te veel gedronken hebben, wat moet blijken uit een alcoholtest”, zegt Salvini daarover op X, voorheen Twitter. Hij trekt zo’n 60.000 euro uit om het plan te bekostigen.

Experiment

Het experiment wordt in eerste instantie uitgerold bij zes discotheken, verspreid over heel Italië. De proef duurt tot half september. “Daarna worden de cijfers en resultaten geëvalueerd”, zo besluit Salvini.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Te veel gedronken? Dan krijg je in Italië een gratis taxi | TaxiPro
Taxi's in Milaan
Experiment

Te veel gedronken? Dan krijg je in Italië een gratis taxi

Taxi's in Milaan. Foto: Shutterstock/Mounir Taha

Kroegtijgers die iets te diep in het glaasje hebben gekeken, kunnen vanaf deze week in Italië gratis gebruikmaken van een taxi. Het plan komt uit de koker van Matteo Salvini en moet het aantal verkeersongevallen drastisch verminderen.

Volgens de Belgische krant het Nieuwsblad vielen er in de eerste helft van dit jaar zeshonderd doden in het Italiaanse verkeer. Eind juli werden er zelfs 35 dodelijke slachtoffers opgetekend in één weekend.

Alcoholtest

Matteo Salvini bedacht, samen met influencers en content creators, een plan om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen. Feestgangers die te veel hebben gedronken om achter het stuur te kruipen, kunnen gratis naar huis worden gebracht door een taxi. “Het idee voorziet in de betaling van het vervoer voor diegenen die te veel gedronken hebben, wat moet blijken uit een alcoholtest”, zegt Salvini daarover op X, voorheen Twitter. Hij trekt zo’n 60.000 euro uit om het plan te bekostigen.

Experiment

Het experiment wordt in eerste instantie uitgerold bij zes discotheken, verspreid over heel Italië. De proef duurt tot half september. “Daarna worden de cijfers en resultaten geëvalueerd”, zo besluit Salvini.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.