Shutterstock - Taxibord Schiphol
62 euro

Amsterdam in top 10 duurste Europese steden met taxirit van vliegveld naar stad

Taxibord Schiphol. Foto: Shutterstock/Pim Kraster

Amsterdam staat in de top tien van duurste hoofdsteden om met de taxi van het vliegveld naar het centrum te reizen. Dat blijkt uit een inventarisatie van reisblog Reistijger, dat ritprijzen in Europese hoofdsteden met elkaar vergeleek. Amsterdam bekleedt met een gemiddelde ritprijs van 62 euro de tiende plek op de ranglijst. 

Daarmee zit Amsterdam een paar euro hoger dan het Europees gemiddelde. Passagiers zijn in Europa gemiddeld zo’n 55 euro kwijt als ze vanaf het vliegveld per taxi het centrum van de stad willen bereiken. De meest voorkomende prijs is 38 euro, aldus de reisblog.

Vaduz

De gemiddelde ritprijs van 62 euro die klanten moeten betalen als ze vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam willen reizen, valt echter in het niet vergeleken met Liechtenstein. Passagiers die vanaf Zurich Airport per taxi naar Vaduz willen reizen, moeten daar gemiddeld 432 euro voor aftikken. Reden hiervoor is dat Liechtenstein geen eigen luchthaven heeft. Met deze ritprijs staat Vaduz op de eerste plek op de ranglijst.

Ook in Monaco, Oslo, London, Kopenhagen, Berlijn, Dublin en Rome is een taxiritje naar het centrum aan de prijs. Monaco bekleedt met een gemiddelde ritprijs van 130 euro de tweede plaats op de ranglijst, terwijl Oslo met 123 euro de top drie verder complementeert.

De goedkoopste stad om met de taxi van de luchthaven naar het centrum te rijden, is Tallinn. Passagiers hoeven in de Estlandse hoofdstad slechts 7 euro af te rekenen voor een ritje. In Boekarest (22 euro), Tirana (24 euro), Pristina (25 euro) en Warschau (26 euro) zijn taxi’s eveneens relatief goedkoop.

Uber

Reistijger onderzocht ook de prijzen van alternatieve taxidienst Uber. Volgens de reisblog is Uber, die in slechts 25 van de in totaal 43 onderzochte hoofdsteden actief is, in de meeste gevallen goedkoper dan de reguliere taxi: gemiddeld 29 procent. In Bratislava (Slowakije) is het prijsverschil het grootst: maar liefst 82 procent.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “Amsterdam in top 10 duurste Europese steden met taxirit van vliegveld naar stad”

Stef Bouwhuis|08.08.23|12:51

Zo verbazend is dat nu ook weer niet.

Het heeft alles te maken met de waarde van geld in elk land. In Nederland zijn de leefkosten zo hoog dat je veel moet omzetten om nog een redelijk inkomen te kunnen behalen.

En dat Uber goedkoper is, is niet onverwacht. Zij zijn de prijsvechter in de markt. Daarbij wordt de Uberchauffeur (moderne slaaf) het meest uitgebuit aangezien van die prijs 25% naar Uber als ‘bijdrage’ zelf gaat.

Rene Overberg|10.08.23|02:22

Slimme jongen, die stef. Zal ook wel Jezus sandalen dragen

Rene Overberg|10.08.23|02:23

Slimme jongen die stef, draagt zeker ook Jezus slippers

Peter Walgreen|10.08.23|22:21

Misschien draagt hij wel Jesus slippers, maar wat klopt er dan niet aan zijn verhaal?

Amsterdam in top 10 duurste Europese steden met taxirit van vliegveld naar stad | TaxiPro
Shutterstock - Taxibord Schiphol
62 euro

Amsterdam in top 10 duurste Europese steden met taxirit van vliegveld naar stad

Taxibord Schiphol. Foto: Shutterstock/Pim Kraster

Amsterdam staat in de top tien van duurste hoofdsteden om met de taxi van het vliegveld naar het centrum te reizen. Dat blijkt uit een inventarisatie van reisblog Reistijger, dat ritprijzen in Europese hoofdsteden met elkaar vergeleek. Amsterdam bekleedt met een gemiddelde ritprijs van 62 euro de tiende plek op de ranglijst. 

Daarmee zit Amsterdam een paar euro hoger dan het Europees gemiddelde. Passagiers zijn in Europa gemiddeld zo’n 55 euro kwijt als ze vanaf het vliegveld per taxi het centrum van de stad willen bereiken. De meest voorkomende prijs is 38 euro, aldus de reisblog.

Vaduz

De gemiddelde ritprijs van 62 euro die klanten moeten betalen als ze vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam willen reizen, valt echter in het niet vergeleken met Liechtenstein. Passagiers die vanaf Zurich Airport per taxi naar Vaduz willen reizen, moeten daar gemiddeld 432 euro voor aftikken. Reden hiervoor is dat Liechtenstein geen eigen luchthaven heeft. Met deze ritprijs staat Vaduz op de eerste plek op de ranglijst.

Ook in Monaco, Oslo, London, Kopenhagen, Berlijn, Dublin en Rome is een taxiritje naar het centrum aan de prijs. Monaco bekleedt met een gemiddelde ritprijs van 130 euro de tweede plaats op de ranglijst, terwijl Oslo met 123 euro de top drie verder complementeert.

De goedkoopste stad om met de taxi van de luchthaven naar het centrum te rijden, is Tallinn. Passagiers hoeven in de Estlandse hoofdstad slechts 7 euro af te rekenen voor een ritje. In Boekarest (22 euro), Tirana (24 euro), Pristina (25 euro) en Warschau (26 euro) zijn taxi’s eveneens relatief goedkoop.

Uber

Reistijger onderzocht ook de prijzen van alternatieve taxidienst Uber. Volgens de reisblog is Uber, die in slechts 25 van de in totaal 43 onderzochte hoofdsteden actief is, in de meeste gevallen goedkoper dan de reguliere taxi: gemiddeld 29 procent. In Bratislava (Slowakije) is het prijsverschil het grootst: maar liefst 82 procent.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “Amsterdam in top 10 duurste Europese steden met taxirit van vliegveld naar stad”

Stef Bouwhuis|08.08.23|12:51

Zo verbazend is dat nu ook weer niet.

Het heeft alles te maken met de waarde van geld in elk land. In Nederland zijn de leefkosten zo hoog dat je veel moet omzetten om nog een redelijk inkomen te kunnen behalen.

En dat Uber goedkoper is, is niet onverwacht. Zij zijn de prijsvechter in de markt. Daarbij wordt de Uberchauffeur (moderne slaaf) het meest uitgebuit aangezien van die prijs 25% naar Uber als ‘bijdrage’ zelf gaat.

Rene Overberg|10.08.23|02:22

Slimme jongen, die stef. Zal ook wel Jezus sandalen dragen

Rene Overberg|10.08.23|02:23

Slimme jongen die stef, draagt zeker ook Jezus slippers

Peter Walgreen|10.08.23|22:21

Misschien draagt hij wel Jesus slippers, maar wat klopt er dan niet aan zijn verhaal?