leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Goerree-Overflakkee toch niet afgeschaft

De gemeente Goerree-Overflakkee trekt het plan om het leerlingenvervoer af te schaffen terug. Eerder nam het college van B en W het besluit dat alle leerlingen voortaan met het reguliere busvervoer zouden moeten gaan. Maar tijdens een hoorzitting is de gemeente verzocht een nieuw besluit te nemen. Diverse ouders hadden bezwaarschriften ingediend, dat heeft gewerkt. Meervoudig gehandicapte kinderen kunnen gewoon met het leerlingenvervoer blijven reizen.

Diverse gehandicapte kinderen zouden volgens de gemeente uit bezuinigingsoogpunt met de bus naar school moeten reizen of gebracht worden door hun ouders. Dat zou tot schrijnende situaties gaan leiden.

Juridische stappen

Tijdens de hoorzitting werd aangekondigd dat de ouders juridische stappen zouden ondernemen als de gemeente niet op haar eerder genomen besluit zou terugkomen. Zover is het niet gekomen. Het vervoer blijft bestaan, meldt de Weekkrant.

Iedere gemeente is wettelijk verplicht een regeling leerlingenvervoer hebben. In deze regeling is vastgelegd dat de gemeente in sommige gevallen de vervoerskosten van een kind van huis naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school vergoedt. Als kinderen niet in staat zijn om met het openbaar vervoer te gaan, wordt meestal taxivervoer vergoed.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.