Quattrotax, Tilburg, taxibedrijf

Midden-Brabant verlengt contract voor Regiotaxi met DVG

De stuurgroep Regiotaxi Midden-Brabant heeft besloten om het contract voor de Regiotaxi met een jaar te verlengen. Het bedrijf DVG Personenvervoer blijft daardoor tot 15 maart 2016 verantwoordelijk voor het vervoerscontract. Door de verlenging met een jaar kan de stuurgroep in het nieuwe bestek rekening houden met de nieuwe wettelijke taken voor gemeenten per 1 januari 2015.

Het huidige contract loopt af per 1 maart 2015, maar biedt de mogelijkheid om nog twee maal met één jaar te verlengen. Doelgroepenvervoer is onderdeel van zowel de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Algemene wet bijzondere ziektekosten, de Jeugdzorg als de Participatiewet.

Wetswijzigingen

“We willen goed bekijken wat de gevolgen zijn van de wetswijzigingen op het vervoer van de diverse doelgroepen. Dat lukt niet als we nu binnen een paar maanden een bestek in elkaar moeten zetten”, legt de Waalwijkse wethouder Jan van Groos uit, die voorzitter is van de stuurgroep Regiotaxi Midden-Brabant.

“Met al die veranderingen is het veel verstandiger om een jaar te wachten met de aanbesteding. Daar komt nog bij dat de gevolgen voor de Regiotaxi van de nieuwe aanbesteding van het Openbaar Vervoer door de Provincie Noord Brabant nog niet duidelijk genoeg zijn.”

Regiotaxi

Regiotaxi Midden-Brabant is een initiatief van de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk en de provincie Noord-Brabant. Ter uitvoering van het publiekrechtelijk samenwerkingsconvenant hebben zij gezamenlijk het Servicepunt Regiotaxi opgericht. Dit Servicepunt houdt, namens de acht gemeenten en de provincie, de kwaliteit van de dienstverlening van de Regiotaxi in de gaten.

DVG Personenvervoer is een landelijke franchiseorganisatie van taxi- en touringcarondernemingen. De volgende taxibedrijven in de regio Midden-Brabant werken voor DVG: Quattrotax, Taxibedrijf Van den Hout, Taxibedrijf Diepstraten, Taxibedrijf Janssen, Taxibedrijf Jan van Nunen en Taxicentrale Van der Wou

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.