Regiotaxi, Limburg, taxi, taxibus

Limburgse gemeenten samen op zoek naar wmo-vervoerders

De 32 Limburgse gemeenten besteden de uitvoering van hun doelgroepenvervoer gezamenlijk aan. Met een raamovereenkomst voor een betrekkelijk korte periode wil men de overgang naar een regiemodel soepel laten verlopen.

De Limburgse gemeenten, uitgezonderd Mook en Middelaar, werken op het gebied van doelgroepenvervoer tegenwoordig samen via platform Omnibuzz. Binnen deze regeling is ook een publieke regiecentrale voorzien. Deze Limburgse Mobiliteitscentrale moet vanaf 11 december 2016 het contractbeheer, de tactische regie, de ritaanname en planning van het Wmo Regiotaxivervoer doen. De huidige concessie, waarin het wmo-vervoer onder de naam Regiotaxi wordt uitgevoerd, loopt namelijk op 10 december aanstaande af. De overige vormen van vervoer worden later aan het nieuwe systeem toegevoegd.

Optie tot verlengen

Door de 32 Limburgse gemeenten wordt nu middels Omnibuzz een aanbesteding uitgevoerd. Het doel is het per perceel contracteren van één dienstverlener voor het uitvoeren van het doelgroepenvervoer in alle Limburgse gemeenten. Voor elk perceel wordt een raamovereenkomst voor een korte periode gesloten: van de ingangsdatum van 11 december tot en met 31 december 2018. De raamovereenkomsten kunnen na afloop van de initiële looptijd maximaal vier keer met een periode van drie maanden worden verlengd.

Aan de inschrijvers worden diverse specifieke eisen gesteld die zijn ingegeven door de aard van het werk. Zo moet men ervaring hebben met het vervoeren van rolstoelen en rollators, en met het vervoeren van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychosociale problemen. Indien de inschrijver aan deze en andere criteria voldoet, zal de opdracht worden gegund aan de economisch meest voordelige inschrijving. De inschrijfperiode sluit op 3 augustus.

Lees ookLimburgse gemeenten begonnen met gezamenlijke opzet doelgroepenvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Limburgse gemeenten samen op zoek naar wmo-vervoerders”

Henk Mullem|30.06.16|14:40

economisch meest voordelige inschrijving is volgens mij de goedkoopste en dan kunnen we weer van start met het hele circus.waarom niet de contracten aanbieden voor bijvoorbeeld 4 jaar,zodat bedrijven fatsoenlijk kunnen investeren en het personeel voor langere tijd aan zich kunnen binden.
wat kan daar nou mis mee zijn.