Shutterstock - Rollator
Lokale politiek

50Plus dient schriftelijke vragen in over Wmo-vervoer Tilburg

Rollator. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/martin.dlugo

De lokale fractie van 50Plus in Tilburg vraagt zich af waarom het Wmo-vervoer tijdens de schoolvakanties niet op volle toeren draait. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de lokale fractie heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B&W). Volgens 50Plus staat het Wmo-vervoer in de Noord-Brabantse stad nog steeds onder druk. 

De Regio Midden Brabant, waar onder meer de gemeente Tilburg onder valt, besloot vorig jaar september te snijden in het Wmo-vervoer, waardoor reizigers tijdens de spitsuren van de scholen (tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 14.45 en 16.30 uur), geen gebruik meer konden maken van deze vervoersvoorziening. Dat deden de gemeenten om het leerlingenvervoer te ontzien, dat destijds te kampen had met een tekort aan chauffeurs. Urgente ritten, zoals voor een medische behandeling, begrafenis of een bruiloft, werden van deze maatregel uitgezonderd.

Zwaar weer

Hoewel de maatregel tot eind vorig jaar zou gelden, verkeert het Tilburgse Wmo-vervoer volgens de 50Plus-fractie nog altijd in zwaar weer. “Is het college op de hoogte dat het Wmo-vervoer nog steeds onder druk staat en dat ouderen en kwetsbaren op bepaalde tijden niet kunnen reizen, omdat de prioriteit bij het schoolvervoer is gelegd?”, zo vraagt fractievoorzitter Henk van Tilborg zich af.

Daarnaast stelt het 50Plus-raadslid dat deze doelgroep tijdens de schoolvakanties niet volledig een beroep kon doen op het Wmo-vervoer. “Wat is de reden dat tijdens de schoolvakanties ouderen en kwetsbaren, geen gebruik kunnen maken van de tijden die anders gebuikt worden voor de schoolspits?” Tot slot wil Van Tilborg weten wat het college hieraan gaat doen. Binnen drie weken komt het college met een antwoord.

Verschuilen

De Tilburgse 50Plus-fractie is al langer een fel tegenstander van het beperken van het Wmo-vervoer, ten faveure van het leerlingenvervoer. “We ontkennen niet dat er een personeelsprobleem is, maar het lijkt nu alsof vervoerders zich daar achter verschuilen”, zei Henk van Tilborg daar vorig jaar november over in het Brabants Dagblad. De 50Plus-fractievoorzitter wees daarbij op de eventuele inzet van vrijwilligers. “Er zijn genoeg vijftigplussers te vinden die gerust een keer willen bijspringen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “50Plus dient schriftelijke vragen in over Wmo-vervoer Tilburg”

Kevin Wormerveer|08.06.23|20:38

Natuurlijk, vrijwilligers. In plaats van dat schrale salaris betalen ze het liefst helemaal niets!

50Plus dient schriftelijke vragen in over Wmo-vervoer Tilburg | TaxiPro
Shutterstock - Rollator
Lokale politiek

50Plus dient schriftelijke vragen in over Wmo-vervoer Tilburg

Rollator. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/martin.dlugo

De lokale fractie van 50Plus in Tilburg vraagt zich af waarom het Wmo-vervoer tijdens de schoolvakanties niet op volle toeren draait. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de lokale fractie heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B&W). Volgens 50Plus staat het Wmo-vervoer in de Noord-Brabantse stad nog steeds onder druk. 

De Regio Midden Brabant, waar onder meer de gemeente Tilburg onder valt, besloot vorig jaar september te snijden in het Wmo-vervoer, waardoor reizigers tijdens de spitsuren van de scholen (tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 14.45 en 16.30 uur), geen gebruik meer konden maken van deze vervoersvoorziening. Dat deden de gemeenten om het leerlingenvervoer te ontzien, dat destijds te kampen had met een tekort aan chauffeurs. Urgente ritten, zoals voor een medische behandeling, begrafenis of een bruiloft, werden van deze maatregel uitgezonderd.

Zwaar weer

Hoewel de maatregel tot eind vorig jaar zou gelden, verkeert het Tilburgse Wmo-vervoer volgens de 50Plus-fractie nog altijd in zwaar weer. “Is het college op de hoogte dat het Wmo-vervoer nog steeds onder druk staat en dat ouderen en kwetsbaren op bepaalde tijden niet kunnen reizen, omdat de prioriteit bij het schoolvervoer is gelegd?”, zo vraagt fractievoorzitter Henk van Tilborg zich af.

Daarnaast stelt het 50Plus-raadslid dat deze doelgroep tijdens de schoolvakanties niet volledig een beroep kon doen op het Wmo-vervoer. “Wat is de reden dat tijdens de schoolvakanties ouderen en kwetsbaren, geen gebruik kunnen maken van de tijden die anders gebuikt worden voor de schoolspits?” Tot slot wil Van Tilborg weten wat het college hieraan gaat doen. Binnen drie weken komt het college met een antwoord.

Verschuilen

De Tilburgse 50Plus-fractie is al langer een fel tegenstander van het beperken van het Wmo-vervoer, ten faveure van het leerlingenvervoer. “We ontkennen niet dat er een personeelsprobleem is, maar het lijkt nu alsof vervoerders zich daar achter verschuilen”, zei Henk van Tilborg daar vorig jaar november over in het Brabants Dagblad. De 50Plus-fractievoorzitter wees daarbij op de eventuele inzet van vrijwilligers. “Er zijn genoeg vijftigplussers te vinden die gerust een keer willen bijspringen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “50Plus dient schriftelijke vragen in over Wmo-vervoer Tilburg”

Kevin Wormerveer|08.06.23|20:38

Natuurlijk, vrijwilligers. In plaats van dat schrale salaris betalen ze het liefst helemaal niets!