Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages
Aanbesteding

Leerlingenvervoer Nuenen opnieuw naar Van der Zanden

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Taxibedrijf van der Zanden heeft de aanbesteding omtrent het leerlingenvervoer in Nuenen gewonnen. Dat laat de gemeente weten via TenderNed. Het Helmondse vervoersbedrijf wordt met het binnenslepen van deze opdracht voor minimaal vijf jaar verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. 

De opdracht bestaat uit het vervoeren van leerlingen die woonachtig zijn binnen de gemeentegrenzen van Nuenen. Deze leerlingen moeten van en naar scholen en stageadressen worden vervoerd. “Het vervoer zal met speciale zorg worden uitgevoerd”, zo verzekert de gemeente Nuenen.

Tijdens de aanbestedingsprocedure keek de gemeente Nuenen voornamelijk naar de kwaliteit en naar de duurzaamheid van het vervoer. Deze factoren speelden voor maar liefst 70 procent mee tijdens de gunning. De prijs woog voor slechts 30 procent mee. De overeenkomst heeft een looptijd van minimaal vijf jaar en kan één keer met twee jaar verlengd worden. De opdracht treedt per 1 augustus 2023 in werking en eindigt op 31 juli 2028.

Lege kilometers

Met het binnenslepen van deze opdracht, wordt taxibedrijf Van der Zanden opnieuw verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer in de gemeente Nuenen. In 2017 sleepte het Helmondse vervoersbedrijf deze opdracht ook al binnen. Volgens directeur Richard Cox had het binnenhalen van deze opdracht destijds te maken met de prijs. “Dat wij de goedkoopste inschrijver zijn, heeft denk ik te maken met het feit dat wij vanuit Helmond de vervoersstroom richting de gemeente Eindhoven hebben. Nuenen ligt daar precies tussenin, waardoor we minder lege kilometers hebben”, zo legde Cox destijds uit.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Nuenen opnieuw naar Van der Zanden | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages
Aanbesteding

Leerlingenvervoer Nuenen opnieuw naar Van der Zanden

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Taxibedrijf van der Zanden heeft de aanbesteding omtrent het leerlingenvervoer in Nuenen gewonnen. Dat laat de gemeente weten via TenderNed. Het Helmondse vervoersbedrijf wordt met het binnenslepen van deze opdracht voor minimaal vijf jaar verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. 

De opdracht bestaat uit het vervoeren van leerlingen die woonachtig zijn binnen de gemeentegrenzen van Nuenen. Deze leerlingen moeten van en naar scholen en stageadressen worden vervoerd. “Het vervoer zal met speciale zorg worden uitgevoerd”, zo verzekert de gemeente Nuenen.

Tijdens de aanbestedingsprocedure keek de gemeente Nuenen voornamelijk naar de kwaliteit en naar de duurzaamheid van het vervoer. Deze factoren speelden voor maar liefst 70 procent mee tijdens de gunning. De prijs woog voor slechts 30 procent mee. De overeenkomst heeft een looptijd van minimaal vijf jaar en kan één keer met twee jaar verlengd worden. De opdracht treedt per 1 augustus 2023 in werking en eindigt op 31 juli 2028.

Lege kilometers

Met het binnenslepen van deze opdracht, wordt taxibedrijf Van der Zanden opnieuw verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer in de gemeente Nuenen. In 2017 sleepte het Helmondse vervoersbedrijf deze opdracht ook al binnen. Volgens directeur Richard Cox had het binnenhalen van deze opdracht destijds te maken met de prijs. “Dat wij de goedkoopste inschrijver zijn, heeft denk ik te maken met het feit dat wij vanuit Helmond de vervoersstroom richting de gemeente Eindhoven hebben. Nuenen ligt daar precies tussenin, waardoor we minder lege kilometers hebben”, zo legde Cox destijds uit.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.