HaltetaxiRRReis
Aanvullend OV

Haltetaxi-directeur baalt van tariefverhoging: ‘Maar hebben ons erbij neer te leggen’

Taxibusje van de Gelderse haltetaxi. Foto: Shutterstock/Ronald Wilfred Jansen

Qarin-directeur Paul Pietersen, het bedrijf achter de Gelderse haltetaxi, baalt van de tariefverhoging die volgend jaar wordt doorgevoerd. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat het tarief voor de haltetaxi met maar liefst 11,5 procent stijgt. Ook de kosten van het openbaar vervoer nemen toe, maar de kaartjes voor de bus, trein en buurtbus blijven nagenoeg even veel kosten dankzij een bijdrage van de overheid.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Haltetaxi-directeur baalt van tariefverhoging: ‘Maar hebben ons erbij neer te leggen’”

Stef Bouwhuis|21.11.23|14:59

Er dient landelijk en lokaal erkenning te komen dat taxi vervoer en zeker ‘gestapeld’ (deel-taxi) vervoer onderdeel is van het OV. Deze ongelijkheid kan niet blijven. 35% van de mensen zijn niet mobiel genoeg om met het gewone OV te reizen. Die hebben gekombineerd gestapeld door-to-door vervoer nodig. Net als de halte taxi ‘gestapeld’is om de tekorten van het OV aan te vullen. Het is laatdunkend om op particuliere bedrijven neer te kijken en hen telkens anders te behandelen als het OV.

Haltetaxi-directeur baalt van tariefverhoging: ‘Maar hebben ons erbij neer te leggen’ | TaxiPro
HaltetaxiRRReis
Aanvullend OV

Haltetaxi-directeur baalt van tariefverhoging: ‘Maar hebben ons erbij neer te leggen’

Taxibusje van de Gelderse haltetaxi. Foto: Shutterstock/Ronald Wilfred Jansen

Qarin-directeur Paul Pietersen, het bedrijf achter de Gelderse haltetaxi, baalt van de tariefverhoging die volgend jaar wordt doorgevoerd. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat het tarief voor de haltetaxi met maar liefst 11,5 procent stijgt. Ook de kosten van het openbaar vervoer nemen toe, maar de kaartjes voor de bus, trein en buurtbus blijven nagenoeg even veel kosten dankzij een bijdrage van de overheid.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Haltetaxi-directeur baalt van tariefverhoging: ‘Maar hebben ons erbij neer te leggen’”

Stef Bouwhuis|21.11.23|14:59

Er dient landelijk en lokaal erkenning te komen dat taxi vervoer en zeker ‘gestapeld’ (deel-taxi) vervoer onderdeel is van het OV. Deze ongelijkheid kan niet blijven. 35% van de mensen zijn niet mobiel genoeg om met het gewone OV te reizen. Die hebben gekombineerd gestapeld door-to-door vervoer nodig. Net als de halte taxi ‘gestapeld’is om de tekorten van het OV aan te vullen. Het is laatdunkend om op particuliere bedrijven neer te kijken en hen telkens anders te behandelen als het OV.