taxistandplaats, Amsterdam, taxi

Amsterdam wil taxistandplaats bij alle drukke plekken

De gemeente Amsterdam wil dat eind 2015 alle grote hotels, toeristische trekpleisters, drukke uitgaansgelegenheden, ziekenhuizen en NS-stations in de hoofdstad over een taxistandplaats beschikken. Dat voornemen is afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Gemeente en de taxibranche willen op die manier de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren.

Door extra standplaatsen te realiseren en de reeds bestaande uit te breiden, kunnen mensen nog sneller en makkelijker een taxi nemen.

TTO

Amsterdam is hard bezig de kwaliteit van het lokale straattaxivervoer te verbeteren. Zo dient vanaf 1 juni iedere taxichauffeur die de opstapmarkt bedient aangesloten te zijn bij een TTO en te beschikken over een aparte Taxxxipas. De nieuwe regels zijnopgesteld met de taxibranche om anonieme rijders zo veel mogelijk te weren en om de kwaliteit van het Amsterdamse taxivervoer te verbeteren.

Inmiddels hebben drie TTO’s al een vergunning gekregen. Het gaat om Staxi BV, Taxistad BV en STA BV. Over negen aanvragen moet de gemeente nog een beslissing nemen. Verleende vergunningen worden gepubliceerd op de website van de gemeente Amsterdam.  De boetes voor een chauffeur die niet aangesloten is bij een TTO maar toch passagiers meeneemt bij Amsterdamse standplaatsen kan oplopen tot 19.000 euro. De bijkomende dwangsom is maximaal 26.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Amsterdam wil taxistandplaats bij alle drukke plekken | TaxiPro
taxistandplaats, Amsterdam, taxi

Amsterdam wil taxistandplaats bij alle drukke plekken

De gemeente Amsterdam wil dat eind 2015 alle grote hotels, toeristische trekpleisters, drukke uitgaansgelegenheden, ziekenhuizen en NS-stations in de hoofdstad over een taxistandplaats beschikken. Dat voornemen is afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Gemeente en de taxibranche willen op die manier de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren.

Door extra standplaatsen te realiseren en de reeds bestaande uit te breiden, kunnen mensen nog sneller en makkelijker een taxi nemen.

TTO

Amsterdam is hard bezig de kwaliteit van het lokale straattaxivervoer te verbeteren. Zo dient vanaf 1 juni iedere taxichauffeur die de opstapmarkt bedient aangesloten te zijn bij een TTO en te beschikken over een aparte Taxxxipas. De nieuwe regels zijnopgesteld met de taxibranche om anonieme rijders zo veel mogelijk te weren en om de kwaliteit van het Amsterdamse taxivervoer te verbeteren.

Inmiddels hebben drie TTO’s al een vergunning gekregen. Het gaat om Staxi BV, Taxistad BV en STA BV. Over negen aanvragen moet de gemeente nog een beslissing nemen. Verleende vergunningen worden gepubliceerd op de website van de gemeente Amsterdam.  De boetes voor een chauffeur die niet aangesloten is bij een TTO maar toch passagiers meeneemt bij Amsterdamse standplaatsen kan oplopen tot 19.000 euro. De bijkomende dwangsom is maximaal 26.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.