Taxichauffeur mishandeld en overvallen in Almere

In de vroege uren van donderdag 9 februari is in Almere een taxichauffeur geslagen en beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

De taxi reed omstreeks 03.00 uur met drie klanten aan boord over de Evenaar. Ter hoogte van de Makassarweg stopte hij voor een verkeerslicht. Op dat moment liep de situatie uit de hand. EĆ©n van de inzittenden begon de chauffeur te mishandelen. Een ander pakte zijn geld. Vervolgens maakten de drie mannen zich uit de voeten.

Overval in Den Haag

Duidelijk is dat zij hard wegrenden in de richting van de Regenboogbuurt en de Bloemenbuurt. Uiteraard is de politie op zoek naar getuigen van de overval, of naar mensen die op de genoemde tijd en locaties drie mannen hebbenĀ zien rennen of lopen. Getuigen kunnen informatie doorgeven via een tipformulier of via 0900-8844.

Onlangs werd een taxichauffeur in Den Haag slachtoffer van een overval. Omstreeks 04.10 uur op woensdag 18 januari stapte een man op de Gedempte Gracht in de taxi. Hij ging naast de chauffeur zitten en gaf een bestemming op. Ter hoogte van de Hobbemastraat gaf de man aan dat de taxi kon stoppen. Hij maakte aanstalten om te gaan betalen en de chauffeur pakte ondertussen zijn portemonnee. Op dat moment pakte de verdachte de chauffeur hardhandig vast en bedreigde hem met een steekwapen. Hij dreigde hem te vermoorden en eiste geld, dat hij ook heeft buitgemaakt.

Minder overvallen

Begin 2017 kwam de politie met cijfers naar buiten waaruit bleek dat het aantal overvallen op taxichauffeurs met twaalf incidenten in 2016 gelijk was gebleven ten opzichte van 2015. In 2009 vonden er nog meer dan negentig van dergelijke overvallen plaats. De daling tussen 2009 en 2015 wordt onder meer toegekend aan het feit dat er steeds minder contant geld omgaat in het straattaxivervoer.

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur mishandeld en overvallen in Almere | TaxiPro

Taxichauffeur mishandeld en overvallen in Almere

In de vroege uren van donderdag 9 februari is in Almere een taxichauffeur geslagen en beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

De taxi reed omstreeks 03.00 uur met drie klanten aan boord over de Evenaar. Ter hoogte van de Makassarweg stopte hij voor een verkeerslicht. Op dat moment liep de situatie uit de hand. EĆ©n van de inzittenden begon de chauffeur te mishandelen. Een ander pakte zijn geld. Vervolgens maakten de drie mannen zich uit de voeten.

Overval in Den Haag

Duidelijk is dat zij hard wegrenden in de richting van de Regenboogbuurt en de Bloemenbuurt. Uiteraard is de politie op zoek naar getuigen van de overval, of naar mensen die op de genoemde tijd en locaties drie mannen hebbenĀ zien rennen of lopen. Getuigen kunnen informatie doorgeven via een tipformulier of via 0900-8844.

Onlangs werd een taxichauffeur in Den Haag slachtoffer van een overval. Omstreeks 04.10 uur op woensdag 18 januari stapte een man op de Gedempte Gracht in de taxi. Hij ging naast de chauffeur zitten en gaf een bestemming op. Ter hoogte van de Hobbemastraat gaf de man aan dat de taxi kon stoppen. Hij maakte aanstalten om te gaan betalen en de chauffeur pakte ondertussen zijn portemonnee. Op dat moment pakte de verdachte de chauffeur hardhandig vast en bedreigde hem met een steekwapen. Hij dreigde hem te vermoorden en eiste geld, dat hij ook heeft buitgemaakt.

Minder overvallen

Begin 2017 kwam de politie met cijfers naar buiten waaruit bleek dat het aantal overvallen op taxichauffeurs met twaalf incidenten in 2016 gelijk was gebleven ten opzichte van 2015. In 2009 vonden er nog meer dan negentig van dergelijke overvallen plaats. De daling tussen 2009 en 2015 wordt onder meer toegekend aan het feit dat er steeds minder contant geld omgaat in het straattaxivervoer.

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.