Politie-auto

Tilburgse taxichauffeur leidt politie naar overvallers

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

Een taxichauffeur die in Tilburg werd overvallen, bracht de politie de volgende dag op het spoor van de verdachten. Zij belden opnieuw voor een rit, waarbij de chauffeur de stem van één van hen herkende.

In de vroege ochtend van vrijdag 18 januari haalde de taxichauffeur een man en een vrouw op. Zij gaven hun bestemming op maar tijdens de rit werd die veranderd. De chauffeur stopte op het Oranje Vrijstaatplein, waar de man opeens een mes op de keel van de taxichauffeur zette. Het stel maakte geld en een telefoon buit en ging er vervolgens snel vandoor.

Opgehaald met politieauto

De taxichauffeur was, ondanks de overval, later op dezelfde dag weer aan het werk toen er iemand belde om een rit te bestellen. Hij herkende de stem van de man die hem eerder had overvallen en alarmeerde de politie. In plaats van met een taxi werd het stel vervolgens opgehaald met een politieauto. De 38-jarige man en de vrouw van 33 voldeden aan het signalement dat de taxichauffeur na de overval had gegeven. Eén van hen had de telefoon van de taxichauffeur bij zich.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.