Standplaats taxibord

Wethouder Arnhem: taxiverordening ziet zo snel mogelijk het daglicht

Snorders opgepakt. Foto: TaxiPro (VK)

Arnhemse taxichauffeurs kunnen op korte termijn een taxiverordening verwachten die ze beter beschermt tegen zogenaamde taxi-cowboys. Dat belooft wethouder Roeland van der Zee, nadat goedwillende taxichauffeurs deze week dreigden met acties. De wethouder kan echter nog geen tipje van de sluier oplichten over de inhoud van deze taxiverordening, vertelt hij tegen De Gelderlander.

Er wordt al veel langer gevraagd om optreden van de gemeente tegen de problemen in de opstapmarkt van Arnhem, zoals chauffeurs die woekerprijzen rekenen of heel ver omrijden. Door de komst van deze cowboys zou een agressieve sfeer ontstaan en krijgen chauffeurs die zich wel aan de regels houden een slechte naam. Een taxiverordening moet de problemen aanpakken.

Taxiverordening

Er bestaan al jaren plannen voor een taxiverordening in de Gelderse hoofdstad. Een jaar geleden drong de Stichting Kwaliteitstaxi Arnhem (STKA) hier nog op aan. De wethouder erkent dan ook dat deze verordening lang op zich laat wachten, maar stelt dat dit mede komt door een zorgvuldige afstemming met de taxibranche.

Die laatste opmerking kan echter op weinig begrip rekenen van Theo Vegter, voorzitter van de SKTA. Er wordt namelijk al zes jaar gewacht op een taxiverordening. Hij noemt dat een ‘zeer lange tijd voor een zorgvuldige afstemming’. Hij zegt dan ook begrip te hebben voor het ongeduld van de goedwillende taxichauffeurs.

Vegter heeft lang geleden meegewerkt aan de concept taxi-verordening. “Naar mijn idee is de concept taxiverordening die opgesteld is met ambtenaren meer dan een jaar geleden afgerond en is het sindsdien wachten op het standpunt van burgemeester en wethouders en de terugkoppeling aan de raad”, aldus Vegter.

Acties

Afgelopen weekend dreigden taxichauffeurs met klantvriendelijke acties als er niet op korte termijn actie volgt van de gemeente. De chauffeurs namen die stap, nadat een brandbrief van 13 maart niet werd beantwoord. Die brief was ondertekend door tientallen taxichauffeurs.

“We zijn het zat dat een stuk of tien collega’s alle regels aan hun laars lappen en dat er niet tegen hen wordt opgetreden. Hun namen en kentekens van de taxi’s zijn bekend, maar er wordt niet tegen hen opgetreden. Zij verpesten het voor de goedwillende taxichauffeurs. Daarom heb ik deze actie opgezet”, verklaarde initiatiefnemer Fahim Rassuli van AB Taxi zijn actie tegen de regionale krant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Wethouder Arnhem: taxiverordening ziet zo snel mogelijk het daglicht | TaxiPro
Standplaats taxibord

Wethouder Arnhem: taxiverordening ziet zo snel mogelijk het daglicht

Snorders opgepakt. Foto: TaxiPro (VK)

Arnhemse taxichauffeurs kunnen op korte termijn een taxiverordening verwachten die ze beter beschermt tegen zogenaamde taxi-cowboys. Dat belooft wethouder Roeland van der Zee, nadat goedwillende taxichauffeurs deze week dreigden met acties. De wethouder kan echter nog geen tipje van de sluier oplichten over de inhoud van deze taxiverordening, vertelt hij tegen De Gelderlander.

Er wordt al veel langer gevraagd om optreden van de gemeente tegen de problemen in de opstapmarkt van Arnhem, zoals chauffeurs die woekerprijzen rekenen of heel ver omrijden. Door de komst van deze cowboys zou een agressieve sfeer ontstaan en krijgen chauffeurs die zich wel aan de regels houden een slechte naam. Een taxiverordening moet de problemen aanpakken.

Taxiverordening

Er bestaan al jaren plannen voor een taxiverordening in de Gelderse hoofdstad. Een jaar geleden drong de Stichting Kwaliteitstaxi Arnhem (STKA) hier nog op aan. De wethouder erkent dan ook dat deze verordening lang op zich laat wachten, maar stelt dat dit mede komt door een zorgvuldige afstemming met de taxibranche.

Die laatste opmerking kan echter op weinig begrip rekenen van Theo Vegter, voorzitter van de SKTA. Er wordt namelijk al zes jaar gewacht op een taxiverordening. Hij noemt dat een ‘zeer lange tijd voor een zorgvuldige afstemming’. Hij zegt dan ook begrip te hebben voor het ongeduld van de goedwillende taxichauffeurs.

Vegter heeft lang geleden meegewerkt aan de concept taxi-verordening. “Naar mijn idee is de concept taxiverordening die opgesteld is met ambtenaren meer dan een jaar geleden afgerond en is het sindsdien wachten op het standpunt van burgemeester en wethouders en de terugkoppeling aan de raad”, aldus Vegter.

Acties

Afgelopen weekend dreigden taxichauffeurs met klantvriendelijke acties als er niet op korte termijn actie volgt van de gemeente. De chauffeurs namen die stap, nadat een brandbrief van 13 maart niet werd beantwoord. Die brief was ondertekend door tientallen taxichauffeurs.

“We zijn het zat dat een stuk of tien collega’s alle regels aan hun laars lappen en dat er niet tegen hen wordt opgetreden. Hun namen en kentekens van de taxi’s zijn bekend, maar er wordt niet tegen hen opgetreden. Zij verpesten het voor de goedwillende taxichauffeurs. Daarom heb ik deze actie opgezet”, verklaarde initiatiefnemer Fahim Rassuli van AB Taxi zijn actie tegen de regionale krant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.