Taxi Amsterdam

Extra maatregelen tegen discriminatie door taxichauffeurs

Bron: nieuwsbericht gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam en de taxisector nemen in aanloop naar Pride Amsterdam maatregelen om discriminatie door taxichauffeurs tegen te gaan. Aanleiding hiervoor is dat een taxichauffeur vorig jaar tijdens de Pride weigerde een dragqueen te vervoeren.

Dat incident haalde veel media en leidde al snel tot excuses van en een verzoenend gesprek met de chauffeur in kwestie, die is aangesloten bij TCS. Bovendien is besloten van het incident te leren en in te zetten op voorkoming in de toekomst. De gemeente en de taxisector hebben daarom samen met het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam een aantal maatregelen genomen.

De bij Amsterdamse Toegelaten Taxiorganisaties (TTO’s) en andere platforms aangesloten medewerkers spreken hun chauffeurs aan op discriminatie, zo luidt één van de afspraken. “Bij het signaleren van discriminatie volgen maatregelen, die per bedrijf worden bepaald”, aldus de tweede maatregel. En tot slot: “Alle taxiorganisaties wijzen één medewerker aan die werkt aan bewustwording onder de collega’s.”

Uitgemond in iets positiefs

Jennifer Hopelezz, de dragqueen die vorige jaar door de taxichauffeur werd geweigerd, is blij dat de nare gebeurtenis van vorig jaar deze draai heeft gekregen: “Het was helaas geen geïsoleerd incident maar dagelijkse realiteit voor drags, fetisjisten, transgenders en iedereen die opvalt. Ik ben blij dat dit uiteindelijk uitmondt in iets positiefs dat er hopelijk voor zorgt dat taxi’s in Amsterdam veilig zijn voor alle inwoners van deze stad.”

Gamis el Bouakili, directeur van TCS, zegt het volgende over de gemaakte afspraken: “Het gaat in feite om het behandelen van mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Dat ondertekenen we hier vandaag en die boodschap willen we uitdragen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Extra maatregelen tegen discriminatie door taxichauffeurs”

Johan Zevenbergen|08.07.19|16:37

de grootste taxi discriminerende stad van Nederland wil nog meer regels gaan bepalen voor ondernemers.
Moeten we dit inmiddels niet als verkapte loondienst gaan zien.

Kemal Ozen|08.07.19|22:30

Ze kunnen wat met hun extra maatregelen. Er komen nooit extra maatregelen in ons voordeel !!
Hoe lang moeten we dat nog blijven pikken ? We moeten een verkeersader maar een keer gaan blokkeren en alle eisen onder de neus van Sharon Dijksma zetten totdat ze ermee akkoord gaat doorgaan met blokkeren !

Kemal Ozen|08.07.19|22:34

Krijg de klere met jullie huisregels we leven toch in Nl waar zijn jullie met vrijheid van meningsuiting dit is de 2e keer dat jullie mijn reactie niet publiceren stelletje nietjes zijn jullie

Pierre van Aert|09.07.19|15:52

Hier in Breda de omgekeerde wereld. Het gros van de dames weigert een taxi met een getinte chauffeur.