Foto politieauto.
Taxicontrole

Verkeerspolitie betrapt opnieuw chauffeur zonder chauffeurskaart

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De verkeerspolitie Den Haag heeft dit weekend tijdens een taxicontrole in Delft, Leiden en Gouda, een chauffeur opnieuw betrapt op het rijden zonder chauffeurskaart. Dat meldt de verkeerspolitie op social media. Tijdens de controle zijn verschillen processen-verbaal (PV’s) uitgeschreven. 

De verkeerspolitie Den Haag controleerde, in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), onder meer op de keuring van de taxameter. Ook werd er gekeken of met de juiste bandenmaat werd gereden en naar het correct gebruik van de Boordcomputer Taxi (BCT).

Geen chauffeurskaart

“De meeste chauffeurs hadden hun zaken op orde, maar een aantal ook niet”, zegt de politie daarover. “Zo bleek bijvoorbeeld één taxi de APK, en bij drie andere taxi’s, de keuring van de taxameter verlopen. Twee chauffeurs reden bovendien zonder chauffeurskaart (eentje zelfs bij herhaling) en waren werkzaamheden soms onjuist geregistreerd. Tegen de betreffende chauffeurs en/of taxibedrijven wordt een proces-verbaal opgemaakt”, aldus de verkeerspolitie Den Haag.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Verkeerspolitie betrapt opnieuw chauffeur zonder chauffeurskaart | TaxiPro
Foto politieauto.
Taxicontrole

Verkeerspolitie betrapt opnieuw chauffeur zonder chauffeurskaart

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De verkeerspolitie Den Haag heeft dit weekend tijdens een taxicontrole in Delft, Leiden en Gouda, een chauffeur opnieuw betrapt op het rijden zonder chauffeurskaart. Dat meldt de verkeerspolitie op social media. Tijdens de controle zijn verschillen processen-verbaal (PV’s) uitgeschreven. 

De verkeerspolitie Den Haag controleerde, in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), onder meer op de keuring van de taxameter. Ook werd er gekeken of met de juiste bandenmaat werd gereden en naar het correct gebruik van de Boordcomputer Taxi (BCT).

Geen chauffeurskaart

“De meeste chauffeurs hadden hun zaken op orde, maar een aantal ook niet”, zegt de politie daarover. “Zo bleek bijvoorbeeld één taxi de APK, en bij drie andere taxi’s, de keuring van de taxameter verlopen. Twee chauffeurs reden bovendien zonder chauffeurskaart (eentje zelfs bij herhaling) en waren werkzaamheden soms onjuist geregistreerd. Tegen de betreffende chauffeurs en/of taxibedrijven wordt een proces-verbaal opgemaakt”, aldus de verkeerspolitie Den Haag.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.