Taxibord
Vanaf 1 juli

Taxistandplaats Groningse Grote Markt tijdelijk verplaatst

Taxibord. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Vincent Krabbedam

De taxistandplaats die de Grote Markt rijk is, wordt volgende maand door de gemeente Groningen tijdelijk verplaatst. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten aan TaxiPro. Reden hiervoor is de herinrichting van de Grote Markt.

“Vanaf 1 juli gaan we op de Grote Markt aan de slag met het deel waar nu de taxistandplaatsen staan. Dit betekent dat de taxistandplaatsen (tijdelijk) worden verplaatst”, zo laat de woordvoerder weten. “Voor de nieuwe locatie is een onderscheid gemaakt tussen een dag- en nachtsituatie, om zo de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Overdag (tussen 06.00 en 22.00 uur) komen de taxistandplaatsen in de Kreupelstraat te liggen, ter hoogte van het gemeentelijk kantoor. ’s Nachts (tussen 22.00 en 06.00 uur) worden de taxistandplaatsen verplaatst naar de Sint Jansstraat, aan de zuidkant van de Martintoren.”

Proefperiode

De verwachting is dat ook na de herinrichting, de taxistandplaats niet meer terugkeert op de Grote Markt. De periode waarin de taxistandplaatsen in de Kreupelstraat en Sint Jansstraat liggen, wordt volgens de gemeente dan ook gebruikt als een proefperiode. “Op basis van onderzoeken, reacties en ervaringen van omwonenden en taxichauffeurs, wordt nog gekeken naar een definitieve locatie. Deze gaat in als de ‘nieuwe’ Grote
Markt klaar is.”

Omwonenden van de Grote Markt, Keupelstraat en de Sint Jansstraat zijn hier via zowel een brief als een informatiefolder al over geïnformeerd door de gemeente. “Een aantal vertegenwoordigers van de taxibranche heeft ook de brief en een flyer ontvangen met het verzoek deze door te sturen naar hun collega’s. Bij de taxistandplaatsen komen nog informatieborden te staan met informatie over de verplaatsing”, aldus de woordvoerder.

Inloopbijeenkomst

Daarnaast organiseert de gemeente Groningen op 14 juli een grote inloopbijeenkomst over de nieuwe verkeerssituatie op de Grote Markt. “Deze bijeenkomst gaat niet alleen over de taxistandplaatsen, maar bijvoorbeeld ook over fietsroutes en laden en lossen. Voor het onderwerp taxistandplaatsen organiseren we deze week daarnaast nog twee spreekuren (dinsdag en donderdag) in het Martinikerkhof”, zo besluit de woordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxistandplaats Groningse Grote Markt tijdelijk verplaatst | TaxiPro
Taxibord
Vanaf 1 juli

Taxistandplaats Groningse Grote Markt tijdelijk verplaatst

Taxibord. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Vincent Krabbedam

De taxistandplaats die de Grote Markt rijk is, wordt volgende maand door de gemeente Groningen tijdelijk verplaatst. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten aan TaxiPro. Reden hiervoor is de herinrichting van de Grote Markt.

“Vanaf 1 juli gaan we op de Grote Markt aan de slag met het deel waar nu de taxistandplaatsen staan. Dit betekent dat de taxistandplaatsen (tijdelijk) worden verplaatst”, zo laat de woordvoerder weten. “Voor de nieuwe locatie is een onderscheid gemaakt tussen een dag- en nachtsituatie, om zo de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Overdag (tussen 06.00 en 22.00 uur) komen de taxistandplaatsen in de Kreupelstraat te liggen, ter hoogte van het gemeentelijk kantoor. ’s Nachts (tussen 22.00 en 06.00 uur) worden de taxistandplaatsen verplaatst naar de Sint Jansstraat, aan de zuidkant van de Martintoren.”

Proefperiode

De verwachting is dat ook na de herinrichting, de taxistandplaats niet meer terugkeert op de Grote Markt. De periode waarin de taxistandplaatsen in de Kreupelstraat en Sint Jansstraat liggen, wordt volgens de gemeente dan ook gebruikt als een proefperiode. “Op basis van onderzoeken, reacties en ervaringen van omwonenden en taxichauffeurs, wordt nog gekeken naar een definitieve locatie. Deze gaat in als de ‘nieuwe’ Grote
Markt klaar is.”

Omwonenden van de Grote Markt, Keupelstraat en de Sint Jansstraat zijn hier via zowel een brief als een informatiefolder al over geïnformeerd door de gemeente. “Een aantal vertegenwoordigers van de taxibranche heeft ook de brief en een flyer ontvangen met het verzoek deze door te sturen naar hun collega’s. Bij de taxistandplaatsen komen nog informatieborden te staan met informatie over de verplaatsing”, aldus de woordvoerder.

Inloopbijeenkomst

Daarnaast organiseert de gemeente Groningen op 14 juli een grote inloopbijeenkomst over de nieuwe verkeerssituatie op de Grote Markt. “Deze bijeenkomst gaat niet alleen over de taxistandplaatsen, maar bijvoorbeeld ook over fietsroutes en laden en lossen. Voor het onderwerp taxistandplaatsen organiseren we deze week daarnaast nog twee spreekuren (dinsdag en donderdag) in het Martinikerkhof”, zo besluit de woordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.