Uber afbeelding ter illustratie
17-jarige Brit

Britse politie pakt vermoedelijke Uber-hacker op

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

De Britse politie heeft dit weekend een 17-jarige jongen, vermoedelijk de hacker die achter de aanvallen op Rockstar Games en Uber zit, opgepakt. Volgens techjournalist Matthew Keys worden er meer arrestaties verwacht. 

“De Londense politie heeft vorige week donderdag in Oxfordshire een 17-jarige jongen gearresteerd, die verdacht wordt van hacken”, zo liet de politie dit weekend weten via Twitter. “Hij is aangeklaagd en zit in verband met het onderzoek momenteel in hechtenis.”

Volgens techjournalist Matthew Keys gaat het om de hacker die achter de aanval op gamebedrijf Rockstar Games zit en vermoedelijk ook achter de hackaanval op taxiplatform Uber. Daarnaast weet Keys te melden dat de verdachte achter meer aanvallen zit. “Ik heb bevestigd gekregen dat de 17-jarige gearresteerde in Oxfordshire voor de cyberaanval op Rockstar en Uber, dezelfde tiener is die eerder dit jaar werd gearresteerd voor het hacken van Microsoft en Nvidia. De tiener wordt associeert met een groep genaamd ‘Lapsus$’. Er worden nog meer arrestaties verwacht”, zo schrijft hij eveneens op Twitter.

Onderzoek

Twee weken geleden drong een hacker de interne systemen van Uber binnen. Door de hack moest het Amerikaanse taxi- en maaltijdbezorgbedrijf verschillende interne communicatie- en technische systemen uitschakelen. Er werd vervolgens een onderzoek ingesteld om de materiële schade te bepalen. Volgens Uber heeft de hacker echter geen toegang gekregen tot de productiesystemen. Ook zouden er geen creditcard- of bankrekeningnummers zijn buitgemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Britse politie pakt vermoedelijke Uber-hacker op | TaxiPro
Uber afbeelding ter illustratie
17-jarige Brit

Britse politie pakt vermoedelijke Uber-hacker op

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

De Britse politie heeft dit weekend een 17-jarige jongen, vermoedelijk de hacker die achter de aanvallen op Rockstar Games en Uber zit, opgepakt. Volgens techjournalist Matthew Keys worden er meer arrestaties verwacht. 

“De Londense politie heeft vorige week donderdag in Oxfordshire een 17-jarige jongen gearresteerd, die verdacht wordt van hacken”, zo liet de politie dit weekend weten via Twitter. “Hij is aangeklaagd en zit in verband met het onderzoek momenteel in hechtenis.”

Volgens techjournalist Matthew Keys gaat het om de hacker die achter de aanval op gamebedrijf Rockstar Games zit en vermoedelijk ook achter de hackaanval op taxiplatform Uber. Daarnaast weet Keys te melden dat de verdachte achter meer aanvallen zit. “Ik heb bevestigd gekregen dat de 17-jarige gearresteerde in Oxfordshire voor de cyberaanval op Rockstar en Uber, dezelfde tiener is die eerder dit jaar werd gearresteerd voor het hacken van Microsoft en Nvidia. De tiener wordt associeert met een groep genaamd ‘Lapsus$’. Er worden nog meer arrestaties verwacht”, zo schrijft hij eveneens op Twitter.

Onderzoek

Twee weken geleden drong een hacker de interne systemen van Uber binnen. Door de hack moest het Amerikaanse taxi- en maaltijdbezorgbedrijf verschillende interne communicatie- en technische systemen uitschakelen. Er werd vervolgens een onderzoek ingesteld om de materiële schade te bepalen. Volgens Uber heeft de hacker echter geen toegang gekregen tot de productiesystemen. Ook zouden er geen creditcard- of bankrekeningnummers zijn buitgemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.