Voetganger ernstig gewond bij botsing met taxi in Alkmaar.
Alkmaar

Taxi rijdt over voetganger heen, slachtoffer zwaargewond

Voetganger ernstig gewond bij botsing met taxi in Alkmaar. Foto: AS Media/Lorenzo Derksen

Een voetganger in Alkmaar is zondagochtend rond 00.55 uur zwaargewond geraakt, nadat hij werd overreden door een taxi. De taxichauffeur kwam vanaf de Gedempte Nieuwesloot en wilde links de Marktstraat inrijden, om zich daar vervolgens aan te sluiten aan de taxirij bij het Waagplein.

Bij het indraaien van de Marktstraat werd de voetganger waarschijnlijk over het hoofd gezien door de taxichauffeur, waarna hij werd aangereden. De man is met spoed door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Over zijn verwondingen is nog niets bekend. De taxichauffeur is voor verhoor met de politie meegenomen naar het bureau. De Verkeersongevallen Analyse zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk.

Lees ook:

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.