Strenge controle Brusselse taxi’s op nieuw uiterlijk

Gepubliceerd op 24-08-2011 om 10:01
taxi Brussel, daklicht

Brussel gaat vanaf 1 september streng controleren dat alle 1.250 taxi’s rondrijden met het nieuwe uiterlijk; het mangogele dambordmotief en nieuw daklicht. Die controles zullen “streng maar rechtvaardig” zijn, kondigt controle-instantie Mobiel Brussel aan.

Taxichauffeurs die de regels niet volgen, krijgen eerst een waarschuwing. Wie dan nog niet in orde is, krijgt een boete.

Verplicht

De nieuwe kleuren werden vanaf 1 maart ingevoerd, met een overgangsperiode. Volgende week, vanaf 1 september, zijn de nieuwe kleuren verplicht.

Een deel van de taxichauffeurs heeft sindsdien al geprotesteerd tegen het nieuwe jasje. Heel wat taxi’s in de hoofdstad rijden daarom nog zonder het motief, dat bijvoorbeeld via een kleefband aan te brengen is.

Daklicht

Vanaf september is ook de nieuwe zogenaamde ‘spoetnik’ verplicht. Dat daklicht van de taxi’s werd ook in een nieuw jasje gestoken.

De chauffeurs worden momenteel nog opgeroepen om hun nieuwe spoetnik te komen halen. Die operatie moet tegen september afgerond zijn. Daarom zal hierop in de beginfase minder streng gecontroleerd worden, zo meldt De Morgen

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Taxi cao-vragen?

In dit werk verdien je al niet zoveel en daar komt het lidmaatschap nog bovenop.
De bonden hebben ervoor gezorgd dat de lonen omhoog gingen in de afgelopen jaren. Veel andere zaken zijn ook veel beter geregeld doordat wij met de werkgevers zijn gaan praten. Natuurlijk kost het lidmaatschap geld. De maandbijdrage is lager naarmate je minder verdient. Dat vinden wij wel zo eerlijk. En als bond regelen we heel veel voor je. Vraag maar eens aan collega's die lid zijn.
powered by AxiTaxi

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.637 followers
Volg ons op Twitter