taxichauffeur, taxi

Deel chauffeurs failliete Friese taxicentrales overgenomen

DRACHTEN – 85 van de 160 van de ontslagen werknemers van de failliete Taxicentrale Zuidwest Friesland en Personenvervoer Noordwest Friesland heeft een baan bij overnamepartij Vervoerscombinatie Friesland (VCF) gekregen.

“We zijn blij dat we een groot deel van de mensen aan het werk kunnen houden. Nu willen we met zijn allen zorgen dat we het vervoer op een hoogwaardig niveau houden in Frysland”, zegt Rudy Verwoert, directeur van VCF en Kijlstra Personenvervoer in Drachten tegen het Friesch Dagblad.

Leerlingenvervoer

Het volledige leerlingenvervoer is overgenomen door VCF. Het wmo-vervoer wordt uitgevoerd door Waaksma uit Kootstertille en Kijlstra uit Drachten. De opdrachtgevers in de dagopvang en het speciaal vervoer hebben niet al hun werk bij de VCF besteed.

CNV-bestuurder Roel van Riezen: “Het is een goede zaak dat 85 mensen zijn overgenomen. We zijn erg blij met de inspanningen van de overnemers. Maar een groot deel zit ook zonder werk of heeft minder uren. Dat is hard”, zegt Van Riezen tegen het Friesch Dagblad.

Taxibedrijf

VCF voerde sollicitatiegesprekken met alle ontslagen werknemers.  Een deel van de ontslagen werknemers kan ook terecht zijn gekomen bij andere taxibedrijven die werk hebben overgenomen. Daarover heeft Van Riezen geen cijfers.

Sinds eergisteren zijn de werknemers in dienst van de nieuwe werkgever. Na het faillissement eind vorig jaar werd het vervoer voortgezet en vielen de chauffeurs en medewerkers onder de curator. Bij de overname liet de Vervoerscombinatie Friesland al weten in ieder geval 41 mensen over te nemen.

VCF

Aandeelhouders van de combinatie VCF zijn Taxicentrale Waaksma uit Kootstertille, Taxicentrale Boekema uit Grou, Kijlstra Personenvervoer uit Drachten en Leeuwarden, Taxicentrale Oenema uit Heerenveen, JAVO uit Drachten en Personenvervoer Kort uit Oosterwolde.

Taxicentrale Zuid-West Friesland in Sneek en Personenvervoer Noord West Friesland in Franeker gingen failliet na het verliezen van een vervoerscontract.

Lees ook: Twee Friese Taxicentrales failliet na verlies contractvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Deel chauffeurs failliete Friese taxicentrales overgenomen | TaxiPro
taxichauffeur, taxi

Deel chauffeurs failliete Friese taxicentrales overgenomen

DRACHTEN – 85 van de 160 van de ontslagen werknemers van de failliete Taxicentrale Zuidwest Friesland en Personenvervoer Noordwest Friesland heeft een baan bij overnamepartij Vervoerscombinatie Friesland (VCF) gekregen.

“We zijn blij dat we een groot deel van de mensen aan het werk kunnen houden. Nu willen we met zijn allen zorgen dat we het vervoer op een hoogwaardig niveau houden in Frysland”, zegt Rudy Verwoert, directeur van VCF en Kijlstra Personenvervoer in Drachten tegen het Friesch Dagblad.

Leerlingenvervoer

Het volledige leerlingenvervoer is overgenomen door VCF. Het wmo-vervoer wordt uitgevoerd door Waaksma uit Kootstertille en Kijlstra uit Drachten. De opdrachtgevers in de dagopvang en het speciaal vervoer hebben niet al hun werk bij de VCF besteed.

CNV-bestuurder Roel van Riezen: “Het is een goede zaak dat 85 mensen zijn overgenomen. We zijn erg blij met de inspanningen van de overnemers. Maar een groot deel zit ook zonder werk of heeft minder uren. Dat is hard”, zegt Van Riezen tegen het Friesch Dagblad.

Taxibedrijf

VCF voerde sollicitatiegesprekken met alle ontslagen werknemers.  Een deel van de ontslagen werknemers kan ook terecht zijn gekomen bij andere taxibedrijven die werk hebben overgenomen. Daarover heeft Van Riezen geen cijfers.

Sinds eergisteren zijn de werknemers in dienst van de nieuwe werkgever. Na het faillissement eind vorig jaar werd het vervoer voortgezet en vielen de chauffeurs en medewerkers onder de curator. Bij de overname liet de Vervoerscombinatie Friesland al weten in ieder geval 41 mensen over te nemen.

VCF

Aandeelhouders van de combinatie VCF zijn Taxicentrale Waaksma uit Kootstertille, Taxicentrale Boekema uit Grou, Kijlstra Personenvervoer uit Drachten en Leeuwarden, Taxicentrale Oenema uit Heerenveen, JAVO uit Drachten en Personenvervoer Kort uit Oosterwolde.

Taxicentrale Zuid-West Friesland in Sneek en Personenvervoer Noord West Friesland in Franeker gingen failliet na het verliezen van een vervoerscontract.

Lees ook: Twee Friese Taxicentrales failliet na verlies contractvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.