gemeenteraad, gemeente

Kilometergrens leerlingenvervoer Almelo toch omhoog

ALMELO – Na weken van protesten en overleg wordt de kilometergrens voor het leerlingenvervoer in Almelo definitief verhoogd van 2 naar 4 kilometer. Daarmee stemde de gemeenteraad maandagavond unaniem in.

Dat betekent dat leerlingen die binnen 4 kilometer van hun school wonen, en zelfstandig naar school kunnen, niet meer in aanmerking komen voor georganiseerd vervoer of een vergoeding.

Adviesbureau

De leerlingen die niet zelfstandig naar school kunnen gaan, blijven recht houden op een vergoeding of georganiseerd vervoer. Wel wordt strenger getoetst door een onafhaneklijk adviesbureau of ze daadwerkelijk georganiseerd vervoer nodig hebben.

Maandagavond werd ook nog afgedwongen dat de directeuren van de verschillende scholen voor speciaal onderwijs betrokken worden bij de uitvoering. Dat wordt vastgelegd in een convenant, zo meldt TC Tubantia.

Budget leerlingenvervoer

Almelo wil met de bezuinigingsmaatregel voorkomen dat de bestaande budgetten voor het leelringenvervoer overschreden worden. De gemeente krijgt daarvoor anderhalf miljoen euro van de rijksoverheid, maar dat is onvoldoende. In 2010 was sprake van een overschrijding van 130.000 euro.

De bezuinigingsplannen van het college van B en W stuitten eerder op fel protest van ouders en schooldirecteuren.  Ze vonden dat het college van B en W haar huiswerk niet had gedaan en werkte met onvolledige cijfers.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.