Connexxion, rolstoelbus, Tribus

Gunning Regiotaxi Gelderland Stedendriehoek opnieuw naar Connexxion

De gunning van de Regiotaxi Gelderland voor het perceel Stedendriehoek is opnieuw naar Connexxion gegaan. De gunning moest opnieuw omdat NMC met succes bezwaar had gemaakt tegen de voorlopige gunning wegens de puntentelling bij het plan van aanpak.

De Stedendriehoek omvat de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Het contract gaat in op 1 juli en loopt af op 31 december 2016.

Aanbesteding

De aanbesteding van de Regiotaxi Gelderland was al een traject met enige hindernissen. In het najaar van 2014 bleek dat vervoerder Willemsen de Koning het bijltje er bij neer gooide, omdat het vervoer voor haar zwaar verliesgevend was. Er volgde een rechtszaak tussen het taxibedrijf en de provincie en uiteindelijk kwam er een vervroegde aanbesteding voor vier gebieden: Stedendriehoek, Achterhoek, Rivierenland en Foodvalley. Stedendriehoek ging naar Connexxion.

De Nationale Mobiliteitscentrale (NMC), onderdeel van de Bios Groep, stapte echter naar de rechter. Ze was van oordeel dat de provincie Gelderland de beoordeling voor de Stedendriehoek niet goed had gedaan. De rechter in Arnhem stelde NMC in het gelijk en de provincie moest haar huiswerk overdoen.

Nieuwe beoordeling

De rechtbank gebood de Provincie Gelderland het gunningsvoornemen van 4 februari 2015 van het perceel Stedendriehoek in te trekken. De inschrijvingen moesten binnen drie weken opnieuw beoordeeld worden, waarna een nieuwe voorlopige gunning met bijbehorende alcatelperiode zal plaatsvinden.

Uit die herbeoordeling is dus nu naar voren gekomen dat Connexxion de winnaar blijft. Overigens rijdt Connexxion al sinds medio februari in de Stedendriehoek nadat WDK daar vroegtijdig was gestopt.

Lees ook: Gunning Stedendriehoek Regiotaxi Gelderland moet opnieuw

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Gunning Regiotaxi Gelderland Stedendriehoek opnieuw naar Connexxion”

Gekke Henkie|04.06.15|09:29

Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het eigenlijk met regiotaxi Salland? De aanbesteding was tot 1 januari 2016 met eventueel een verlenging tot 1 januari 2017. Het is nu al juni 2016, maar nog steeds geen verlenging! Personeel weet dus niet of ze over een half jaar nog werk hebben…

Ingeborg Topchef|09.06.15|14:15

Gekke Henkie het is 2015! Nog even geduld, de tijd gaat al zo snel, en jij maakt er al meteen 2016 van. Hahahaha…